
Zapečené zemiaky
Isto veľa ľudí na Slovensku pozná (Francúzke zemiaky), ale samotný Francúzi nie. Aj v našej rodine...

Dusené gulášové uhorky so zemiakmi
Guláš, aký iste nepoznáte - s uhorkami, zemiakmi, poriadne pikantný a podávaný s bravčovým...

Morčacie s osikovcami a paprikou
Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na...

Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

Tvarohové knedle s jahodami
Zmäknuté maslo vyšľaháme metlou a pridáme k nemu vajcia, soľ, prelisovaný mäkký tvaroh a väčšiu...

Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí
Nie je to kari v pravom slova zmysle... ja viem, ale toto jedlo jednoducho milujeme......

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...

Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...

Špenátovo-polentové gule
Mohli to byť aj guľky, ale podarili sa na gule :D Recept mám z českého časáku....

Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke
Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)

Moje osvedčené cesto na pizzu
Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.

Pečená kačica
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...

Pečené kuracie prsia so zeleninou
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej...

Skryté teľacie mäso
Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe...

Balkánske lečo
Možno trochu zvláštny názov, ale ako som "kúpila" tak "predávam". Lečo obľubujem v akejkoľvek podobe,...

Grilovaná treska so slaninou a hráškovým pyré
Na Nový Rok nesmieme jesť nič čo má perie, aby nám neuletelo šťastie, rezňov a...

Šalát z kuskusu s krevetami
Rozhodla som sa zdravšie stravovať a ako najlepšie ako mediteránskou stravou? Tento recept je originálne z Maroka....

Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....

Jednoduchý losos s pomarančovým korením
Čerstvému lososovi podľa mňa svedčí úplne jednoduchá príprava, žiadne zložité receptúry.

Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...

Haruľa plnená klobásovým mäsom
Haruľu robím často... občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept. je to...

Pečený kamenáč
Kamenáč, (Steinbutt, Rombo, Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi....

Paradajková kapusta s tofu
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

Teplý kuskusový šalát s fazuľou a čerstvou mätou
Posledné prázdninové dni, slnko a teplo si treba ešte vychutnať - a to napríklad osviežujúcim teplým...

Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...