Syrové rezance so zelenou fazuľkou

cesminaz - fotkacesminaz, 21. júla 2013
Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Foto: cesminaz

Je leto,vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v kuchyni.Hľadáme,rozmýšlame nad niečím rýchlejším...Ponúkam vám jedlo,ktoré je na Zobraziť celý popisJe leto,vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v kuchyni.Hľadáme,rozmýšlame nad niečím rýchlejším...Ponúkam vám jedlo,ktoré je na leto priam vyšité ;-) ...je rýchle,lahké,ale hlavne velmi chutné s obsahom sezónnej zeleninky ;-DD

25-30 minút
príprava

Suroviny

500 g
400-500 g
3-4 ks
2 strúčik
trocha (olej)
1 ČL
150 g (gauda,cheddar)




Postup

  1. 1

    Fazulku si nakrájame na dlhšie rezance,alebo použijeme tenučkú fazulu,ktorú 10 minut povaríme. Uvarenú dáme bokom,a prikryjeme aby nevychladla. Cestovinu si uvaríme podla návodu na obale,alebo svoje dobré domáce halušky ;-)

  2. 2

    Cibulu si pokrájame na tenké krúžky,ktoré v panvici na horúcom masle,alebo oleji trocha zosklovatíme.Prilisujeme k nej cesnak,poprášime múkou a opečieme ju do zlatoneda.

  3. 3

    V miske striedavo vrstvíme rezance,fazuľku a cibulu s cesnakom.Každú vrstvu posypeme strúhaným syrom,osolíme a okoreníme.Ak chceme nadrobno nasekanou petržlenovou vňatou posypeme už hotové jedlo pred podávaním.

  4. 4

    Prajem dobrú chuť... ;-)

    Syrové rezance so zelenou fazuľkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
@izabella :-) ale ano su to rezance...mam ich aj v surovinach napisane,len do postupu som napisala halusky :-)) ale uz som to opravila.Vdaka @izka za postreh :-)
mariamka
vyzera to pekne a chutne, cestovina, fazulka, cesnak, syr,.. len mi nie je jasny bod c.3, to sa este zapeka?
luss44
skvelý nápad na rýchlu večeru v tomto teple, páči sa mi
gubics
Konečne vegetariánsky recept, určite ho vyskúšam.
cesminaz
@mariamka nie nezapeka :-) to len pre "krasu" sa akoze navrstvi-nauklada-porosypa,aby si mala vsetko vsade rovnomerne.. a nie vsetko dokopy zmiesa :-)) ale kludne to zlahka premiesaj :-) je to naozaj velmi chutne jedlo :-)
daniela15
tak to bol dnes veľmi dobrý obed, určite to budem robiť častejšie, fazuľku máme všetci veľmi rady, ale nikdy ma nenapadlo, že s cestovinou to môže byť také fajn
hubata
Trochu neskoro, ale predsa som sem nakukla: takže tieto rezance sa zapekajú a nie ako to robila @mariamka v dnešnom recepte, ktorá ich opekala (www:opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz). Obe varianty vyzerajú skvele a keďže slíže môžu byťu nás v akejkoľvek úprave (asi to záhoráci odkukali od Turkov) - vyskúšame obe.
marianne
@cezminka uz davno Ti chcem napisat....Ty tu take supy davas,ze nemas v poslednej dobe konkurencie...co recept,to pre moje chute klenot...Ti dakujem za ne...
cesminaz
@hubata ..@mariamka robila podla mojho druheho receptu "Opecene syrove rezance" a nie podla tohto :-) A co sa tyka tyka tychto rezancov so zelenou fazulou..vobec sa nic nezapeka,to by som tam bola napisala,ze treba zapiect. Normalne si uvaris fazulu,uvaris rezance a podla c.2 si spravis cibulu a cesnak.Nastruhas si na hrubsie syr do jednej misy.. A teraz to vsetko,co sisi zvlast popripravovala,jednoducho vsetko spolu pomiesas dokopy-..cize rezance,posmazenu cibulu+cesnak,fazulku,nastruhany syr a ochutis solou a mletym korenim.Ja to zvyknem vsetko zlahka este teple az horuce premiesat,takze ten nastruhany syr sa tam trocha spusti :-) takze to bude presne dobre ;-) A ak je to uz priliz vychladnute,tak to len prihrejem zlahka,nie priliz,lebo sa potom ten syr tam velmi spusti a budes mat tie rezance cele polepene.Ono to "vrstvenie" bolo myslene,len koli krase ked servirujes na jeden veeelky tanier pre viac osob,ktory das do stredu stola.. cize koli optike ;-P ...ja to tak vrstvim tiez len ked mam navstevu ..pre nas doma to len zmiesam dokopy a hotovo ;-)) @hubata ..budem sa tesit ak vyskusas,su naozaj veeeelmi chutne,my ich doma mame vsetci velmi radi :-) ..potom sa ozvi ako vam chutili :-)
cesminaz
@Marianne zlata dakujem za tvoje mile slova :-) sa fakt velmi tesim,ze su ti moje recepty po chuti ;-P ..a budem len rada,ak budes s nimi po ochutnani spokojna ;-D Tieto rezance su fakt velmi chutne,je to velmi jednoduche na pripravu a hodi sa najmä teraz cez leto ako lahky obed,ci vecera :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia