Fašírky na sedliacky spôsob

ajkaz - fotkaajkaz, 11. januára 2014
Fašírky na sedliacky spôsob
Foto: ajkaz

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1/2 čl
1 pl
2 ks
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme a pridáme do neho žemľu (rožok) namočený v mlieku. Pridáme soľ, korenie, rascu, hladkú múku a vajíčka. Zamiešame. Nakrájame mrkvu a cibuľu na drobno (môžeme pridať aj kúsok nadrobno nakrájaného zeleru). Zmiešame so zmesou a pridáme ešte petržlenovú vňať a prelisované strúčiky cesnaku. Zo zmesy vytvarujeme bochník.

  2. 2

    Dáme na plech, alebo zapekaciu misu a podlejeme trochou vody. Prikryjeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Prikryté pečieme 25 minút, potom odkryjeme a pečieme do hnedasta.

    Fašírky na sedliacky spôsob  - obrázok 2
  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou, alebo kyslou uhorkou. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia