Foto: ajkaz
Postup
-
1
Mäso pomelieme a pridáme do neho žemľu (rožok) namočený v mlieku. Pridáme soľ, korenie, rascu, hladkú múku a vajíčka. Zamiešame. Nakrájame mrkvu a cibuľu na drobno (môžeme pridať aj kúsok nadrobno nakrájaného zeleru). Zmiešame so zmesou a pridáme ešte petržlenovú vňať a prelisované strúčiky cesnaku. Zo zmesy vytvarujeme bochník.
- 2
Dáme na plech, alebo zapekaciu misu a podlejeme trochou vody. Prikryjeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Prikryté pečieme 25 minút, potom odkryjeme a pečieme do hnedasta.
- 3
Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou, alebo kyslou uhorkou. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu