Bravčové pliecko s pečenou mrkvou

marcelc - fotkamarcelc, 8. júna 2014
Bravčové pliecko s pečenou mrkvou
Foto: marcelc
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 180°C. Pliecko nakrájame na steaky, osolíme a okoroníme z oboch strán. Mrkvu prekrojíme pozdĺžne a paradajku na polovicu.

  2. 2

    Do zapekacej misy poukladáme mäso so zeleninou a zeleninku osolíme, pridáme štipku mletých klinčenkov, chilli korenia a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme asi 25 min., kým je mäso hotové a dávame pozor aby nám nezhorela zelenina.

  3. 3

    Hotové steaky ozdobíme bylinkovo cesnakovým maslom (receptov na bylinkové maslo je kopec na webe, sám som ho podľa jedného spravil a držím ho zrolované v papieri na pečenie v mrazničke).

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerá to zaujímavo a chutne, ale dumám, či by nebolo lepšie najprv mäso nechať zatiahnuť sprudka opečením na steakovej panvici a až potom ho dať dopiecť na zeleninu... Neviem si dost dobre predstaviť, že sa surové za tých 25 min spraví spolu so zeleninou... ale chuťovo by mi to veľmi sedelo :)
tiginko
vyzerá to super, rada pečiem mäso so zeleninou aj ja, ale súhlasím s @evianou. Naozaj si mal mäso dobre upečené a mäkké po tak krátkej dobe na 180 stupňov bez opečenia vopred? To by ma naozaj zaujímalo...
marcelc
za 30 min to bolo, mal som tenucke stejciky zo supermarketu. Niekedy je to ale lepsie rozdelit na dva plechy; skusal som kombinaciu s hruskami, petrzlenom, tekvicou, cervenou cibulkou a uz toho bolo vela. Maso bolo hotove skor a vysusilo sa...
@eviana , myslim ze by to bolo lepsie najprv sprudka opiect;)
tatranka
@tak éto jedlá priťahujú moje oči a viem,že si to určite urobím.
Neuveríš,ale keď som čítala postup,slinky som veru musela pregĺgať.
Vždy v pondelok kupujeme krásne čerstvé mäso.Tak to bolo aj dnes a manžel doniesol krásne bravčové plece a priam steikovú klišku.
No a už viem,čo bude s pliecka.
Keďže trpím na pekné foto,nemôžem nepochváliť tvoju krásnu titulnú fotografiu.Veď ona ma zlákala na tento recept.Dármo je! Obal predáva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia