
Zemiakové guľky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme...

Grilovaný encián s rukolovým šalátom
Môj ďalší recept na rýchlu večeru alebo obed. Tento je ľahší a každí kto má rád...

Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

Sójové mäso s karí a zelerom
Pridávam ďalší recept, ktorý obsahuje zeler :) Je to vlastne soté so sójovým mäsom, sójovými...

Hamburgerová polievka s jačmeňom
To co je u nas gulas, tak to je tu pravdepodobne hamburgerova polievka. Kazda oblast...

Rybie filé ako mozoček
Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.

Rýchla minižemľovka
Tento dezertík je vynikajúci a rýchly. Dá sa urobiť aj ako klasická žemľovka, samozrejme z väčšieho množstva surovín. Servírujeme ho so zmrzlinou, ovocím, čokoládou....

Jägerschnitzel s hráškovým pyré
Vareškov tip Originálny recept Escalope à la chasseur je z teľcieho mäsa, opraženého na masle. Omáčka môže byť aj paradajková....

Chutný obedový pekáčik
Skôr, než si začnem robiť zásoby na zimu, musím ešte použiť to, čo je...

Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.

Býčie žľazy v kukuričnom obale
Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na...

Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.

Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...

Losos s feniklom a pomarančom
Toto ľahké jedlo je vhodné do týchto horúcich dní pre vás, kto máte radi kombinácie s...

Morčací špíz s jablkami a medovo-orechovou omáčkou
môj experiment pre odvážnych. Robila som len jednu porciu, takže aj recept je tak písaný

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br. panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr....

Pohánka so špenátom a hubami
Ďalšia inšpirácia pre prípravu pohánky, viem, že nevyzerá veľmi fotogenicky, ale chuť stojí za...

Kuracie srdiečka à la Zoel
Ako dieťa som zo srdca nenávidela pľúcka na smotane, ktoré keď boli na obed v školskej...

Úžasné pohánkové dolky s marhuľovým maslom
Pohánka je skvelé, zdravé a chutné semiačko plné proteínov, magnézia, mangánu, vlákniny a...

Zapekané mušle so syrom a brokolicou
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme dosklovita, pridáme brokolicu nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme...

Vegan ryba so zemiakovo-mrkvovou kašou
Inšpirované receptom od Proste0monika, a recept nie je len vianočný :) Chutil úžasne, varením sa...

Guľky z údeného mäsa v letnej kapuste
V letnom horúcom dni dobre padne kapusta a v nej guľky. dnes som ich robila z...

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

Kuracie krídla v rímskom hrnci
Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou... ozaj a toto ste vedeli? Kel...

Vyprážané šampiňóny s prekvapením
Dnes som robila na obed vyprážané šampiňóny s prekvapením. :)

Cestoviny s orieškami a lesnými hubami
Vopred si namočíme sušené huby do mlieka, postačí aj hodinka vopred.

Šošovica s tofu a so špaldovými plackami podľa Petra Petka Opeta
Pozrite si jednoduchý recept od speváka a spisovateľa Petra Petka Opeta na prípravu vegetariánskej dobroty zo šošovice....

Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke
Milujem cestoviny , na akýkoľvek spôsob , s čímkoľvek. Jedla by som ich najradšej...

Palacinky s detskou krupicou
Recept teda jeho zaklad som kedysi nasla na vareche ale upravila som množstvá kedze u nas sa...

Kačacie stehno s jablkovou plnkou
Kačacie stehná zbavíme klikov, umyjeme, odstránime vrchnú kosť, necháme osušiť. Pripravíme plnku: pečeň,...

Zeleninové jarné rolky
Jednoduché a rýchle. Najlepšie sú čerstvé. :) Tip: Môžete vyskúšať závitky ešte obaliť v tempure alebo...