Cuketové mafiny s prekvapením fotorecept

adina1 - fotkaadina1, 21. júna 2016
Cuketové mafiny s prekvapením (fotorecept)
Foto: adina1

Je veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, stále z nej vymýšľam niečo nové... Včera ma napadlo toto.... Zobraziť celý popisJe veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, stále z nej vymýšľam niečo nové... Včera ma napadlo toto.... A ešte aj s prekvapením v podobe zužitkovaného mäsa zo slepačej polievky :-)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks mladá
1/2 kg
1 ks väčšia
150 g údená
2 PL
2 ks
200 g
100 g
 zo sliepky z polievky




Postup

  1. 1

    Cuketu, zemiaky a polovicu tvrdého syra nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme celé vajcia, múku a koreniny - dochutíme podľa vlastnej chuti.

    Cuketové mafiny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky a na bravčovej masti usmažíme do zlata. Pre "mäsachtivých" pridáme ako prekvapenie na drobno nakrájané mäso zo slepačej polievky /väčšinou prsia, ktoré u nás nikto nechce :-) / a podusíme. Zmes zmiešame s pripraveným cestom. Dá sa urobiť aj diétnejšia verzia bez mäsa a slaninky - stačí dať viac cibule a dobre ju podusiť na slnečnicovom oleji.

    Cuketové mafiny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu na mafiny si dobre vymažeme bravčovou masťou a do takto pripravenej si lyžicou navrstvíme cuketové cesto. Z vyššie uvedeného množstva ingrediencií mi vyšlo akurát 12 mafinov na plech.

    Cuketové mafiny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 - 30 minút do zlatista. Posledných 5 minút môžeme plech preložiť na spodnú mriežku, aby sa nám mafinky aj zo spodnej časti pekne pripiekli. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo smotanovo-cesnakovým dresingom napr. ako rýchlu večeru. Dobrú chuť !

    Cuketové mafiny s prekvapením (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Vděčná záležitost - cuketa. A když je v ní alespoň kousíček maska, nemá chybu!
Povedly se ti. Také mám formu na muffiny, pekla jsem v ní celkem 2x piškot, ale nic moc. Letos se chystám péct na slano - hlavně z cukety. Jde mi o tu chrumkavou kůrku, které je po upečení na plechu pro mě málo.
garanco
Určite sú veĺmi chutné!
Odrádza ma jedine horúčava v kuchyni pri zapnutej rúre. V mafinovej forme som podobne robila syrové mafiny, tiež z prekvapením...
bembo
pekný recept,ktorý stojí zato vyskúšať.čo som doteraz robil z cukiny od varecháčov bolo vždy veľmi dobré.verím,že až vyskúšam tento recept budem max.spokojný.čo sa týka prekvapenia,s tým určite budem experimentovať.a na záver máš peknú mačku,alebo kocúra tak ako aj ja alebo Monty 469.pekný deň Ti praje mačkomil bembo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia