Foto: adina1
Je veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, stále z nej vymýšľam niečo nové... Včera ma napadlo toto.... Zobraziť celý popisJe veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, stále z nej vymýšľam niečo nové... Včera ma napadlo toto.... A ešte aj s prekvapením v podobe zužitkovaného mäsa zo slepačej polievky :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cuketu, zemiaky a polovicu tvrdého syra nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme celé vajcia, múku a koreniny - dochutíme podľa vlastnej chuti.
-
2
Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky a na bravčovej masti usmažíme do zlata. Pre "mäsachtivých" pridáme ako prekvapenie na drobno nakrájané mäso zo slepačej polievky /väčšinou prsia, ktoré u nás nikto nechce :-) / a podusíme. Zmes zmiešame s pripraveným cestom. Dá sa urobiť aj diétnejšia verzia bez mäsa a slaninky - stačí dať viac cibule a dobre ju podusiť na slnečnicovom oleji.
-
3
Formu na mafiny si dobre vymažeme bravčovou masťou a do takto pripravenej si lyžicou navrstvíme cuketové cesto. Z vyššie uvedeného množstva ingrediencií mi vyšlo akurát 12 mafinov na plech.
-
4
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 - 30 minút do zlatista. Posledných 5 minút môžeme plech preložiť na spodnú mriežku, aby sa nám mafinky aj zo spodnej časti pekne pripiekli. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo smotanovo-cesnakovým dresingom napr. ako rýchlu večeru. Dobrú chuť !
Povedly se ti. Také mám formu na muffiny, pekla jsem v ní celkem 2x piškot, ale nic moc. Letos se chystám péct na slano - hlavně z cukety. Jde mi o tu chrumkavou kůrku, které je po upečení na plechu pro mě málo.
Odrádza ma jedine horúčava v kuchyni pri zapnutej rúre. V mafinovej forme som podobne robila syrové mafiny, tiež z prekvapením...