Diétne jaternice z morčacieho mäsa
Tieto jaternice obsahujú len velmi málo tuku a sú vhodné pre tých, ktorí sa mastných jedál...
Vínna klobása ako rezeň
Kdysi u nás vinnou klobásu bylo možné sehnat jen kolem Velikonoc a Vánoc. Je to...
Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Veľmi sýty obed... čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite...
Dusená ryba na čínsky spôsob
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu...
Bravčová koža a kuracie prsia
Tento recept sa zrodil vďaka šošovicovej polievke. Mal so veľkú chuť na šošovicovú polievku s klasickým...
Bigos
Na cibuľu dáme pražiť na kocky narezané bravčové mäso. Potom podlejeme vodou a okoreníme. Dusíme...
Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)
Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...
Tvarohové rožky
Tvaroh si zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Žĺtok si vymiešame do penista s kryštálovým...
Grilované mäsové guľky s cibuľou
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...
Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...
Baranie stehno podľa Louisa
Inšpiráciou receptu bolo diviačie stehno na šípkovej omáčke, ktoré pripravil Louis. Pri diviačom stehne iste...
Ryba v arašidovej marináde
U nás doma nik kapra neje. Jedna časť nemá rada ryby a druhá sa bojí kostí....
Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami
Predlohou mi bol recept http://www. kosicednes. sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym- hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.
Zapečené kuracie so zemiakmi
... nechcelo sa mi moc babrať s varením, aby som nemala veľa špinavého riadu......
Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...
Ryža s hráškom a ananásom
Ryžu uvaríme. Ananás umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyrežeme dužinu. Dužinu nakrájame na kocky...
Fašírkové vege guľky v paradajkovej omáčke
Tradičný recept v netradičnej bezmäsitej úprave zachutí každému. Navyše je hotový raz - dva.
Granadiersky pochod
Obľúbené naše jedlo. Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.
Dukátové buchtičky s malinovým krémom
Z droždia a mlieka pripravíme kvások. Pridáme múku, cukor, vanilkový cukor, žĺtok, ...
Mikulášska mňamka
Konečne som po dlhej dobe v nedeľu varila ja. A toto je výsledok :-) Dúfam že...
Tofu sviečková na smotane
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...
Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou
Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na...
Bravčová krkovička na bielej fazuli s lečom
Na dnešný sobotný obed som pripravila veľmi chutný obed. bravčovú krkovičku som robila s lečom a...
Karí zo žltej šošovice
Na rozpálenú panvicu nalejeme slnečnicový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku, speníme do sklovita, trvá...
Stehná v husacej masti
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a...