Foto: cesminaz
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v celosti v šupke.Po vychladnutí očistíme a pokrájame na menšie kúsky a dáme bokom.
- 2
Na kocky nakrájanú cibulu spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom,popečieme na troche oleja do zlatista.Cibulu v panvici osolme,má inakšiu chuť,než ked ju popečieme bez soli.
- 3
Pridáme na maličké kocky nakrájanú papriku a párky nakrájané na kolieska.Zakryjeme pokrievkou a takto spolu podusíme asi 10 minut.Ešte raz osolíme,okoreníme a pridáme napokon zemiaky.Spolu všetko premiešame,ak treba dochutíme a chvílu spolu všetko prehrejeme.
- 4
Takto pripravený zemiakový šalát sa môže podávať s hocičím,je to na vás :-) Kto má rád,môže ešte do šalátu pridať zelenú fazulku,ktorú treba najprv povarit asi 10 minut v slanej vode. Každý podla svojej chuti ;-) Dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...vyborne. Zaradujem do svojej vary castejsie.
Mimochodom - predvcerom som robil aj Vas fazulovy salat (tiez bez "mesa"). Taktiez budem robit este :-), chutil vsetkym zucastnenym spolustolovnikom.