Zemiakový šalát

cesminaz - fotkacesminaz, 27. augusta 2013
Zemiakový šalát
Foto: cesminaz
35-40 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 ks
4
2
2




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v celosti v šupke.Po vychladnutí očistíme a pokrájame na menšie kúsky a dáme bokom.

  2. 2

    Na kocky nakrájanú cibulu spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom,popečieme na troche oleja do zlatista.Cibulu v panvici osolme,má inakšiu chuť,než ked ju popečieme bez soli.

  3. 3

    Pridáme na maličké kocky nakrájanú papriku a párky nakrájané na kolieska.Zakryjeme pokrievkou a takto spolu podusíme asi 10 minut.Ešte raz osolíme,okoreníme a pridáme napokon zemiaky.Spolu všetko premiešame,ak treba dochutíme a chvílu spolu všetko prehrejeme.

  4. 4

    Takto pripravený zemiakový šalát sa môže podávať s hocičím,je to na vás :-) Kto má rád,môže ešte do šalátu pridať zelenú fazulku,ktorú treba najprv povarit asi 10 minut v slanej vode. Každý podla svojej chuti ;-) Dobrú chuť..

    Zemiakový šalát - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
@izabelka :-) ano cesnak..je to naozaj perfektna kombinacia,chuti naozaj super.Moze si napriklad kazdy zaliat svoju porciu aj kyslou smotanou,alebo jogurtom ;-D velmi to dokopy pasuje.Pravdaze kto chce,moze tu parku aj vynechat,bude ztoho vegetarianske jedlo :-))
amelie
@cesminaz , práve som scedila uvarené zemiaky na tvoj šalát, ak sa mi podarí ako tebe, rodina to ocení, sú zemiakoví:-) akurát párky u nás nejdú na odbyt, nahradila som ich šunkou.
amelie
dávam ti za recept hviezdičku a ukladám ho do kk:-)
používateľ nemá avatar
plk
plk
Moze byt. Vyskusam ako zmenu namiesto "zahorackeho". Ale tiez bez parkov. Ako aj vo Vasom fazulovom salate - ten bude tiez vyskusany :-).
cesminaz
@amelie dakujem pekne za hviezdicku,som velmi rada,ze ho vyskusas :-) a co sa tyka "parky" to si uz kazdy nahradi podla svojej chute :-) alebo to celkom vynecha..daj vediet ako vam chutil :-)
cesminaz
@plk som rada,ze sa vam recept paci a budem rada,ak ho vyskusate ;-) ako som uz spomenula v oboch receptoch,co sa tyka "parok" kazdy podla svojej chuti :-) dajte potom vediet.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@cezminas - uz tu (alebo v tom fazulovom) ktosi spominal, ze parky neje. Ja som podobny ale kompletny nemesojed :-). Mozno to bude chutit inaksie ako Vase recepty ale za vyskusanie mi to stoji. Su v tom len dobre veci. A ani to nevyzera velmi komplikovane.
eviana
Šalátik vyzerá veľmi zaujímavo... pridanie cesnaku ma tiež prekvapilo... a s pridaním smotany to môže byť taká slovenská verzia "parížskeho" šalátu :)
martinis
takéto zemiakové šaláty zo zeleninou mám rozhodne radšej než ťažké majonézové. proti cesnaku nemám nijaké námietky, toho by som si pridal aj viac, len párky vynechám a radšej pridám tofu, či kolieska cukety. a keďže je rád pikantné, aspoň čili či veľa pálivej mletej červenej papriky. palec hore, dobrá práca :)
cesminaz
@plk :-) su vtom naozaj len dobre veci a vooobec to nieje komplikovane..som si ista,ze to bude aj bez "mäsovych vyrobkov"chutit skvelo ;-) @sonulienka :-) @eviana :-) @martinis :-) aj ja cesnak milujem,cim ho je viac tym lepsie.Pravdaze si mozes pridat namiesto parok co chces,tie sa daju obmienat podla chute a nalady :-)) dakujem ti za mili komentik ;-D
luss44
toto sa mi veľmi páči, zemiaky zbožňujem na akýkoľvek spôsob, musím vyskúšať
používateľ nemá avatar
plk
plk
@cesminaz - vyskusane, aj ked bez tych parkov. A...
...vyborne. Zaradujem do svojej vary castejsie.

Mimochodom - predvcerom som robil aj Vas fazulovy salat (tiez bez "mesa"). Taktiez budem robit este :-), chutil vsetkym zucastnenym spolustolovnikom.
cesminaz
@plk jeej tak to som velmi rada a tesi ma,ze vam tak chutilo ;-D ...dakujem za vyskusanie "hned" oboch receptov :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia