Marinované grilované prepeličky fotorecept

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 11. júla 2013
Marinované grilované prepeličky (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
Marináda:
4 strúčiky
1 ks
200 ml
100 ml
1 PL
1 g
1 g
1 g
50 g
50 g
5 g
5 g




Postup

  1. 1



    Všetky suroviny na marinádu dáme do vyššej nádoby a rozmixujeme na krémovitú hmotu. Ak je riedka, prilejeme viac oleja a ešte rozmixujeme, tým sa zahustí. Bylinky dáme do marinády až nakoniec. Tie nemixujeme len nasekáme nožom a vmiešame do marinády.

  2. 2



    Prepeličky očistíme, umyjeme a potrieme marinádou zvnútra i zvonku. Necháme marinovať do ďalšieho dňa.

  3. 3



    Grilujeme na rošte asi hodinu. Počas grilovania potierame zvyšnou marinádou.

Diskusia k receptu

nonna
Tak tot hocikedy, aj o pol noci...... Aj keď je to mäsové. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
lupto
Vypadá to super. Ale gde nachytat prepelice a nepytlačit. Tot otázka?
pusta
vyzerá to vynikajúco.
a treba grilovať až hodinu?
asi áno, ak je to nad pahrebou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia