Foto: elekra
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby rád, tak vzniklo toto jedlo. Chutilo aj vnukovi aj Zobraziť celý popisPôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby rád, tak vzniklo toto jedlo. Chutilo aj vnukovi aj manželovi. Mne chutí všetko čo navarím...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kvapke oleja opražím na kocky nakrájanú slaninku,
-
2
pridám nakrájanú cibuľu a popražím do sklovita.
-
3
Meditým si nakrájam morčacie stehno zbavené tuku a blaniek na kocky a pridám na pripravený základ.
-
4
Nechám orestovať mäso zo všetkých strán,
-
5
pridám koreniny (mleté čierne korenie, kukrumu a curry korenie) a trošku soli. Premiešam, podlejem a nechám dusiť cca 30 minút.
-
6
Kým sa mäso dusí, očistím si stonky zeleru a nachystám za hrsť mrazeného hrášku. V zápale práce som zabudla odfotiť... Nechám ešte chvíľu podusiť, kým zmäkne hrášok a stonky zeleru.
-
7
Do zmesy prilejem jednu sladkú smotanu na šľahanie a nechám zredukovať.
-
8
Vytvorí sa omáčka, ktorú ešte na záver ochutím najemno nakrájanou vňaťou zo zeleru a mätovými lístkami. Na záver ešte pridám štipku čilipapričky.
-
9
Podávala som so šafranovou ryžou.
Diskusia k receptu