Baklažán zapečený s pohánkou a tofu

martamm - fotkamartamm, 27. septembra 2012
Baklažán zapečený s pohánkou a tofu
Foto: martamm

Manžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som, aký rýchly, jedlý a hlavne zdravý spôsob prípravy využijem. Som zástancom racio výživy, tak som urobila prieskum surovín v špajzi a chladničke a ponúkm Vám výsledok svojho snaženia. Keďže som bola v časovej tiesni, ponúkam len foto hotového jedla, nakoľko som nestíhala dokumentovať celý postup.

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 šálka
2 balíčky
2 balíčky
7 ks
150 gr strúhaná
 na opekanie
 alebo solčanka
3 strúčiky
1 hrsť zelená
1 hrsť -čerstvé lístky
1/2 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno. Do hrnca dáme šálku prepláchnutej pohánky, zalejeme 1,5 šálkou vody, osolíme, pridáme polovicu čerstvých byliniek. Varime 20 minút. Baklažán nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, osolíme, opečieme na panvici na oleji. Biele a údené tofu nastrúhame na hrubo, pridáme zvyšnú časť nasekaných čerstvých byliniek, tymian, majorán, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, 4 vajíčka, soľ a čierne korenie.

  2. 2

    Pekáč vymažeme olejom, naspodok rozotrieme uvarenú pohánku, posypeme polovicou strúhanej mozarelly. Opečené baklažány rozložíme na syrovú vrstvu, poprášime korením, na to rozotrieme zmes z tofu. Rozšľaháme 3 vajíčka, polejeme poslednú vrstvu, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov celzia, pečieme asi 20 - 25 minút. keď chytí kôrku, nasypeme na vrch druhú časť mozarelly a dáme rúry len na 2-3 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame s čerstvým šalátikom. Ja som pripravila uhorkový. Dobrú chuť.

    Baklažán zapečený s pohánkou a tofu - obrázok 2

Diskusia k receptu

siesta
Prekrasny recept, dnes ho spravim, dakujem!
martamm
siesta, nemáš za čo, prípadne napíš, či chutilo, pohánka má takú zvláštnu príchuť, ale my sme boli spokojní...
martamm
betka11, podľa mňa mozarella nebude chýbať, ja som ju dala len preto, že jedlo kon zumovala celá rodina a oni majú syr radi. Pre seba by som ju kľudne vynechala, aj bez mozarelly sa chatila na vrchu kôrka...
luna
musím to vyskúšať,vyzera to lakavo
danavelkna
perfektný recept, určite vyskúšam, my baklažány milujeme, robievam rizoto, ratatoille alebo len tak na grile s jogurtovo-cesnakovým dressingom :-)
stacy77777
tak tento tvoj super recept som priznám sa prehliadla,páči sa mi,určite vyskúšam,žiaľ len pre seba, moji chlapi sa s takými jedlami moc nekamarátia,ich škoda
martamm
stacy, u nás je to podobné, konzumácia zostáva skôr na ženskej časti rodiny
vicus
Ďakujem za inšpiráciu, vyzerá to výborne! :)
martamm
vicus, je to troška zvláštna chuť, ale ja mám pohánku,aklažány aj bveľmi rada, tak som zvolila túto kombináciu :)
mesiar50
No toto jedlo by som mal odskusat kedze:
Baklazan som este nejedol,ale ani pohanku a tofu
samozrejme viem co to je.Zapecene jedla ja rad.Je to
zaujimavo skombinovane ,ktovie aku to ma chut.
Tvoje jedlo ma nejakym sposobom zaujalo,mozno zvedavost pre istotu ulozim dakujem

martamm
masiar50, riskni, skus v mensom mnozstve, ak zachuti, urobis opakovane, ak nie, aby si vela nevyhodil. Pekny den:)))
mesiar50
Ale co by som vyhadzoval ja mam dobry zaludok
Pekny vecer.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha