Baklažán zapečený s pohánkou a tofu

martamm - fotkamartamm, 27. septembra 2012
Baklažán zapečený s pohánkou a tofu
Foto: martamm

Manžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som, aký rýchly, jedlý a hlavne zdravý spôsob prípravy využijem. Som zástancom racio výživy, tak som urobila prieskum surovín v špajzi a chladničke a ponúkm Vám výsledok svojho snaženia. Keďže som bola v časovej tiesni, ponúkam len foto hotového jedla, nakoľko som nestíhala dokumentovať celý postup.

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 šálka
2 balíčky
2 balíčky
7 ks
150 gr strúhaná
 na opekanie
 alebo solčanka
3 strúčiky
1 hrsť zelená
1 hrsť -čerstvé lístky
1/2 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno. Do hrnca dáme šálku prepláchnutej pohánky, zalejeme 1,5 šálkou vody, osolíme, pridáme polovicu čerstvých byliniek. Varime 20 minút. Baklažán nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, osolíme, opečieme na panvici na oleji. Biele a údené tofu nastrúhame na hrubo, pridáme zvyšnú časť nasekaných čerstvých byliniek, tymian, majorán, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, 4 vajíčka, soľ a čierne korenie.

  2. 2

    Pekáč vymažeme olejom, naspodok rozotrieme uvarenú pohánku, posypeme polovicou strúhanej mozarelly. Opečené baklažány rozložíme na syrovú vrstvu, poprášime korením, na to rozotrieme zmes z tofu. Rozšľaháme 3 vajíčka, polejeme poslednú vrstvu, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov celzia, pečieme asi 20 - 25 minút. keď chytí kôrku, nasypeme na vrch druhú časť mozarelly a dáme rúry len na 2-3 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame s čerstvým šalátikom. Ja som pripravila uhorkový. Dobrú chuť.

    Baklažán zapečený s pohánkou a tofu - obrázok 2

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
betka11, podľa mňa mozarella nebude chýbať, ja som ju dala len preto, že jedlo kon zumovala celá rodina a oni majú syr radi. Pre seba by som ju kľudne vynechala, aj bez mozarelly sa chatila na vrchu kôrka...
tak tento tvoj super recept som priznám sa prehliadla,páči sa mi,určite vyskúšam,žiaľ len pre seba, moji chlapi sa s takými jedlami moc nekamarátia,ich škoda
No toto jedlo by som mal odskusat kedze:
Baklazan som este nejedol,ale ani pohanku a tofu
samozrejme viem co to je.Zapecene jedla ja rad.Je to
zaujimavo skombinovane ,ktovie aku to ma chut.
Tvoje jedlo ma nejakym sposobom zaujalo,mozno zvedavost pre istotu ulozim dakujem


Pridaj komentár k receptu: