Foto: janger
Toto jedlo sa naozaj tak vola...Samozrejme, v holandskom preklade...Pri troske fantazie vidite na obrazku, ze preco :-).
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ocistime, pokrajame a dame varit do osolenej vody.
-
2
Pripravime zelenu plosku fazulu (fakt neviem, ako sa po slovensky vola), tuto:
-
3
Konceky odrezeme a pokrajame ju na tenke, sikme kusky. Dame ju varit, vodu trosku posolime. Niektori ludia ju varia spolu so zemiakmi, ja to robim radsej zvlast. Pripadne ju mozete pripravit aj na pare. Bude este zdravsia. Ak by ste chceli varit spolocne so zemiakmi, aby ste mali menej riadov, tak ju pridajte do zemiakov az neskor. Fazulku netreba varit tak dlho.
-
4
Bledu fazulu (v mojom pripade konzervovanu) preplachneme. Teda ja ju vzdy najprv preplachnem.
- 5
Do kastrolika dame mlieko (ktore budeme potrebovat do pyre), pridame donho bledu fazulu a takto ju zohrejeme.
- 6
Uvarene zemiaky zlejeme, pridame maslo, prilejeme (cez sitko) horuce mlieko, v ktorom sa zohrievala fazula a spravime pyre.
- 7
Pridame uvarenu zelenu fazulku (to je akoze ta trava). Opatrne primiesame bledu fazulku (to su tie zadocky). A mozeme podavat.
- 8
Velmi chutne je to s kopcekom kyslej smotany. Myslim, ze ten uplne povodny recept je bez smotany, ale toto je este take vylepsenie. Podava sa to s masom, alebo nejakou klobasou...My sme mali k tomu hovadziu cerstvu klobasu. Ale mne to uplne stacilo aj bez nej...Bez masa vhodne aj pre vegetarianov.
- 9
Ak vyskusate, tak prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Prajem ti pekný večer.