Holé zadočky v tráve fotorecept

janger - fotkajanger, 7. júna 2013
Holé zadočky v tráve (fotorecept)
Foto: janger

Toto jedlo sa naozaj tak vola...Samozrejme, v holandskom preklade...Pri troske fantazie vidite na obrazku, ze preco :-).

3
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
400 g
300 g
50 g
150 ml
125 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky ocistime, pokrajame a dame varit do osolenej vody.

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime zelenu plosku fazulu (fakt neviem, ako sa po slovensky vola), tuto:

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Konceky odrezeme a pokrajame ju na tenke, sikme kusky. Dame ju varit, vodu trosku posolime. Niektori ludia ju varia spolu so zemiakmi, ja to robim radsej zvlast. Pripadne ju mozete pripravit aj na pare. Bude este zdravsia. Ak by ste chceli varit spolocne so zemiakmi, aby ste mali menej riadov, tak ju pridajte do zemiakov az neskor. Fazulku netreba varit tak dlho.

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bledu fazulu (v mojom pripade konzervovanu) preplachneme. Teda ja ju vzdy najprv preplachnem.

  5. 5

    Do kastrolika dame mlieko (ktore budeme potrebovat do pyre), pridame donho bledu fazulu a takto ju zohrejeme.

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarene zemiaky zlejeme, pridame maslo, prilejeme (cez sitko) horuce mlieko, v ktorom sa zohrievala fazula a spravime pyre.

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame uvarenu zelenu fazulku (to je akoze ta trava). Opatrne primiesame bledu fazulku (to su tie zadocky). A mozeme podavat.

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Velmi chutne je to s kopcekom kyslej smotany. Myslim, ze ten uplne povodny recept je bez smotany, ale toto je este take vylepsenie. Podava sa to s masom, alebo nejakou klobasou...My sme mali k tomu hovadziu cerstvu klobasu. Ale mne to uplne stacilo aj bez nej...Bez masa vhodne aj pre vegetarianov.

    Holé zadočky v tráve (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak vyskusate, tak prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

angast
Krásne , milé a veľmi chutné !! Výborný recept. kk.
manya
vyskúšam, s klobáskou isto zachutí.
mariamka
nadherne! a bod po bode krasne vysvetlene, ja by som to zblajzla kazdy ten chod osve tak to dobre vyzera,, uz len taka frazeologicka poznamka, na SK zadočky=riťky :))
janger
@angast , dakujem za pochvalu :-). @marianne , aj tebe. Ja sa chystam v blizkej dobe na tvoju Deduskovu roladu :-). @manya , urcite bude chutit. @palokuchki , dakujem, pozdravujem :-). @mariamka , :-))), musim sa aj smiat... Ved aj zadok je spisovne slovo (2. zadná časť tela v okolí konečníka: široký, tučný z.; - citat zo slovnika), :-). A mne tie zadocky akosi viac pasovali ako ritky, take solidnejsie ;-))), co povies?
slavka2012
Skvely recept, naozaj ma oslovil; myslim, ze ho pripravim v ramci rastlinneho dna.KK
an3da
Recept akoby hovoril - pod ma jesť, vyskúšam, pekne vyzerá.
malroxa
Pekný recept!taká zelená fazulka sa po slovensky volá fazulové lusky.
frezia68
Zaujímavý recept,už je v KK pripravený na vyskúšanie :-)
zdenka1009
Keď zoženiem také ploché fazuľové struky, určite vyskúšam...dobrý ľahký obedík alebo večera :-)
janger
No, @mariamka , tebe to neda pokoj, co ;-))) ? No jasne, ze sranda musi byt.....@slavka 2012, kludne, bez masa to bude idealne na rastlinny den. @lusinkab , dakujem. @an3da , :-), ved ked ta tak vola, budes si musiet spravit :-). @malroxa , dakujem, myslela som, ze lusky su vseobecny nazov pre vsetky druhy zelenej fazule, aj takej tej tensej, zagulatenej. A ako sa vola ta? :-). @frezia , dakujem, dufam, ze bude chutit :-). @zdenka 1009, a nie su bezne dostat? U nas je to dost oblubena zelenina :-).
margaretka28
aj mne sa recept páči, ale tento rok som zasadila len žltú luskovú fazuľu, ale hádam to nebude vadiť
jerica
@janger Jani, recept ukladám, prdozadky máš krásne na obrázku, príde aj na to, že to spravím. :-)
babav
Janka,ukladam si tvoj recept ....velmi zaujímavá kombinácia chuti ,názov nemá chybu;-)
gabriele
tak toto je super jedlo...uz sa tesim, ked mi narastie fazulka... takuto plochu odrodu pestujem...a je velmi velmi dobra.. ak pojdete mili varechaci do Chorvatska na dovolenku, odporucam Vam kupit si " grah čudo Piemonta " ...vynikajuca odroda...chutna...bohato rodiaca...a co sa nestihnete zjest nazeleno...tak aj vysusena ako zrno je vyborna...podobna borlotti fazuli
jankokuchar
Výborný recept a fantasticky priliehavý názov, každopádne vyskúšam, vďaka. :-)))
janger
@babav , Vlasti, ten nazov je dobry, ze ;-)? Ale chuti to jedno s druhym ozaj dobre. @gabriele , dakujem ti, ta fazulka zelena ploska je velmi chutna. My ju casto robievame. Aj len tak jednoducho, ako zeleninovu prilohu, po uvareni ju zmiesam s kuskom masla a staci. Fazulka ma vybornu chut. @ancicka , dakujem :-). @jankokuchar , aj tebe dakujem za pochvalu :-). Ten nazov tomu pasuje, nie ;-)))?
mesiar50
Ďalší super recept od Teba Janka.Zaujímavé rcp si ukladál.Tento právom patrý do mojej Kk.Ďakujem.
Prajem ti pekný večer.
janger
Dakujem, ze si sa tu pristavil, Laci. Krasny vikend:-).
izabella929
a kde som bola, že mi tieto holé riťky ušli? ))))) no krásne to vyzerá a veľmi chutne.-)))šikuľka-vymyselníčka.)))
janger
@izabella929 , som rada, ze sa ti ritky pacia :-))). Ale nevymyslela som to ja, to sa ozaj tak robi a vola :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia