
Gelnická sekaná
Už dávnejšie sa chystám na túto sekanú, nakoľko autor receptu uvádza, že nie je sekaná...

Zeleninový guláš
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a niekoľko minút restujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nadrobno nakrájaný...

Fusilli s cuketou a prosciuttom
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď...

Hlivový paprikáš s bylinkami
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím...

Gnocchi al gorgonzola alebo gnocchi s gorgonzolovou omáčkou
Gorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na...

Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke
Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!

Indické kuracie stehná
U babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou...

Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z...

Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou
Poviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme...

Pečené pirôžky - Drobni pirožki
Nechutia mi veľmi nie som zvyknutá, ale na východe sa zvykli robievať na Vianoce:)... tak...

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Štiky rozpůlíme a vyjmeme páteř, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mouku smícháme s...

Bravčové medailóniky s mexickou omáčkou
Mexičania určite túto omáčku nepoznajú, ale keď na to prídu bude to tam hit:-)))

Grilovaná panenka s rozmarínovými zemiakmi.. a ešte inými dobrotami.
Tak sme včera robili mega grilovačku ... bola grilovaná paneka, rozmarínové nové zemiačiky, dubáková...

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

Jahňacie stehno podľa Igora
Tento recept som mal založený asi desať rokov. Mal som ho od známeho Igora ktorý za...

Mladá jahňacina
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a...

Slovenské vtáčiky
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho...

Smetisko po mojom
Kyslá kapusta a zemiaky idú k sebe a keď pridáte ešte aj nejakú dobrú slaninku a klobásku...

Bravčová krkovička na cibuli s kapiou
Od istého času mám rád mäso keď je mäkké a nemusím ho naťahovať, ako žuvačku...

Bravčovo-kapustový guláš podľa mňa
Mohlo by sa povedať, že je to segedínsky guľáš. No mám v ňom zahustené mlieko...

Pizza ako ju robím ja
Poznáte to keď zazvoní zvonec a pri dverách návšteva? Teraz nás bolo 6. a kedže to bola...

Pečená paprika
Tak jsem nějak zvládl první nápor starostí a udělal jsem si čas na moji oblíbenou Varechu a...

Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to...

Pizza rezne z rúry
Kuracie prsia umyjeme, necháme odkvapkať a každé na 5 miestach nakrojíme. Osolíme, okoreníme a...

Zemiaky plnené panenkou
Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch...

Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

Domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Takto to varila moja stará mama, moja mama a ja to tiež takto varím

Sójový fazuľový guláš s haluškami
Tu/na vareche/ moc nejde sójové mäso, ja tomu rozumiem. Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného...

Tofu na póre
Veľmi chutný, jednoduchý a rýchly obed. Vhodný na toto nastávajúce pôstne obdobie. Recept mám...

Hovädzie s cesnakovo korenistou omáčkou
Recept podedený tentokrát po dedkovi. Zverejňujem ho kde sa dá, bola by veľká škoda, ...

Vyprážaná plnená zemiaková placka
Tento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A...

Pečená baranina so šúľancami
Baranie a jahňacie mäso nie je tak časté na stoloch slovenských kuchýň, ale kto má možnosť,...

Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...