Losos na modro

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

1500 g
150 g
 kúsok
150 ml
1-2 ks
 trocha
 trocha
 trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca s 0,5 l osolenej vody, pridáme korenie a zeleninu uvaríme domäkka.

  2. 2

    Do iného veľkého hrnca vložíme lososa chrbtom nahor a opatrne ho zalejeme vriacim octom. Potom prilejeme horúci vývar so zeleninou (nelejeme ho priamo na lososa, ale zo strany, aby sme neporušili modrastú farbu kože).

  3. 3

    Lososa v zeleninovom náleve priklopíme a dusíme na miernom plameni asi 20 minút. Potom ho položíme na misu, zalejeme rozpusteným maslom, obložíme plátkami citróna a ihneď podávame, najlepšie so zemiakmi.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: