Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom fotorecept

pitrb - fotkapitrb, 13. februára 2014
Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept)
Foto: pitrb

Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.

2
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks (menší kus)
1 ks (alebo biela)
1 ks
50 g
50 g
1 ČL
2 ČL (podľa chuti)
1,5 PL
2 ČL
250 g
5 PL




Postup

  1. 1

    Špagety dáme variť. Cibuľu nakrájame na drobné kocky.

    Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu dáme smažiť na olivový olej(mierny oheň počas celého varenia). Medzi tým si pokrájame baklažán, olivy a paradajky(všetko na drobné kocky).

    Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme baklažán a olivy

    Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je baklažán opečený tak pridáme paradajky (najprv surové a po asi 5 min keď zmäknú pridáme v plechovke). Nastrúhame dovnútra asi 20 gr. parmezánu. Dochutíme korením, soľou, cukrom a bazalkou (najlepšie čerstvá ale sušená tiež nič nepokazí). Všetko spolu so špagetami zmiešame a asi dve minúty ešte povaríme spolu.

    Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

monniee
Mňam..dala by som si ;)
A čo to tam je na úvodnej fotke na vrchu, to biele? :)
pitrb
Ja som si tam dal mozzarelu navrch. Ale odporucam radsej parmezan.
deria
aj bez "hlbokej histórie" :) veeeľmi dobré




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia