Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom fotorecept
Foto: pitrb
Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.
2
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks (menší kus) |
|
1 ks (alebo biela) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL (podľa chuti) |
|
1,5 PL |
|
2 ČL |
|
250 g |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Špagety dáme variť. Cibuľu nakrájame na drobné kocky.
-
2
Cibuľu dáme smažiť na olivový olej(mierny oheň počas celého varenia). Medzi tým si pokrájame baklažán, olivy a paradajky(všetko na drobné kocky).
-
3
Pridáme baklažán a olivy
-
4
Keď je baklažán opečený tak pridáme paradajky (najprv surové a po asi 5 min keď zmäknú pridáme v plechovke). Nastrúhame dovnútra asi 20 gr. parmezánu. Dochutíme korením, soľou, cukrom a bazalkou (najlepšie čerstvá ale sušená tiež nič nepokazí). Všetko spolu so špagetami zmiešame a asi dve minúty ešte povaríme spolu.
A čo to tam je na úvodnej fotke na vrchu, to biele? :)