
Soté po maďarsky z bravčového jazyka a srca
Je to obmena receptu soté po maďarsky. Mám ho odskúšaný varím ho dosť často je to...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...

Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke
Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha...

Azurit na smotane
Som si vedomí , že obsah tohoto receptu vyvolá u niekoho záporne reakcie vzhľadom na jeho...

Hovädzie na slivkách
Tento recept som si upravila na základe rôznych receptov z internetu a televízie podľa svojej chuti.

Kuskus podľa Marcela Nemca
Herec, komik Marcel Nemec nám ukázal recept na svoj obľúbený kuskus. Pozrite sa, akej...

Turecký mäsovo– zeleninový güvec
Jahňacie mäso nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do hrnca a na miernom ohni dusíme približne hodinu, kým sa...

Najlepšie palacinky
Tento recept na palacinky je môj vlastný a je vynikajúci, odporúčam vyskúšať :)

Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...

Frankfurtská zelená (studená) omáčka
V tomto recepte ide o studenú, bylinkovo-kyslosmotanovú omáčku a ako pravý Frankfurtčan povie: grie Soß (čítaj:...

Guláš z bravčových kolienok
Guláš z vepřových kolínek jsem si oblíbil a při současné ceně hovězího masa ho vařím častěji.

Cukina v pivovom cestíčku
Tento recept vznikal spontánnym nápadom nazretia do chladničky. Takpovediac - Čo dom dal. :) Dobrú chuť:)

Kuracia pečeň
Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom...

Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom
Robievam obyčajné múčne halušky už roky. Robila som už aj špenátové, no dnes som pre...

Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom
Opäť jeden chutný taliansky recept. Ak máte čas a chuť tak ho vyskúšajte. Ak nie,...

Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.

Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou
Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme...

Hovädzie carbonnade
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som...

Patlıcan kebap
... alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota, ktorá je u nás velmi obľúbená. Je...

Cestoviny s červenou fazuľou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vopred namočenú fazuľu uvaríme bez soli domäkka.

Mäsové guľky z Königsbergu
... originál nazývané Königsberger Klopse je nemecké jedlo, ktoré tu v Nemecku majú radi mnohí ľudia....

Červená čočka s vejcem a šunkou od kosti
Protože moje žena čočku nerada, tak jsem ji přesvědčil, že červená chutná jinak. Ona...

Dekolt Madame du Barry
Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super...

Cesnakový podlesník s cukinou
Zemiaky očistíme, postrúhame spolu s cukinou, pridáme soľ, korenie, cesnak, rascu, ...

Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná...

Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....

Dusené kura na kyslej kapuste
Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na...

Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.

Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky
Podobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako...

Krkovička s hubami zapečená pod syrom
Ani som nemala v pláne to sem dávať, ale keďže huby rastú ako divé, možno niekoho inšpirujem, ak už nevie, čo s nimi....