Foto: ailuj82
Príprava je trochu iná...
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
200-300 ml, vlažné |
|
1 ks |
|
100 g, mäkké |
|
4-6 ks |
|
3-5 PL, /podľa chuti/ |
|
2-3 ks |
|
|
|
500 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
4-6 ks |
|
3-5 PL |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
Rožky nakrájame na kolieska a jemne navlhčíme v mlieku v ktorom sme rozmiešali vanilkový cukor.
-
2
Žĺtky, maslo a cukor vyšľaháme a stierkou natrieme tenkú vrstvu na navlhčený rohlík - len na jednu stranu.
-
3
Žĺtkovou stranou kladieme tesne vedľa seba na vymaslovený pekáč. Pekne po jednom pokračujeme.
-
4
Asi polovicu rožkov použijeme na spodnú vrstvu a potrieme žĺtkovou masou.
-
5
Tvaroh zmiešame s cukrom, hrozienkami a vajíčkom a natrieme na rožky.
-
6
Jablká očistíme, nastrúhame na tvaroh, posypeme cukrom a škoricou.
-
7
Opakujeme postup bodu 1, 2, 3. Zvyšným mliekom polejeme vrch žemlovky, potrieme žĺtkovou masou, rozložíme na vrch pár plátkov masla a dáme piecť.
-
8
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a asi po hodine pečenia rozotrieme na vrch žemlovky. Dosušíme.
-
9
Servírujeme poprášené práškovým cukrom a ozdobíme javorovým sirupom a lístkami čerstvej záhradnej medovky /poslednej v tejto sezóne :-)/
vyskúšam a teším sa dopredu..vďaka za recept a pekne nafotený..