Foto: marteenka
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred a cez noc necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovice a vnútro vydlabeme. Takéto zemiakové vaničky položíme na plech. Na oleji zatiaľ speníme cibuľu, a keď bude sklovitá, pridáme vydlabané vnútra zemiakov.
- 2
Zemiaky s cibuľou restujeme, kým sa nám trochu akoby nepripečú. Odstavíme a vmiešame bryndzu a na centimetrové kúsky pokrájanú klobásku a pažítku. Zmes dosolíme iba podľa chuti. Ja som nedosála, keďže bryndza je sama o sebe dosť slaná.
- 3
Do každej zemiakovej vaničky položíme plátok cesnaku a na ten zmes z panvice. Na vrch každého zemiaka dáme plátok slaninky. Pečieme v rúre približne 15-20 minút. Podávame samotné, prípadne so smotanou (alebo bielym jogurtom), ktorú môžme dochutiť cesnakom, a kto má rád, aj kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu