Sedliakove zemiaky

marteenka - fotkamarteenka, 28. júla 2013
Sedliakove zemiaky
Foto: marteenka
3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
300 g
1
1/2 nožičky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred a cez noc necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovice a vnútro vydlabeme. Takéto zemiakové vaničky položíme na plech. Na oleji zatiaľ speníme cibuľu, a keď bude sklovitá, pridáme vydlabané vnútra zemiakov.

  2. 2

    Zemiaky s cibuľou restujeme, kým sa nám trochu akoby nepripečú. Odstavíme a vmiešame bryndzu a na centimetrové kúsky pokrájanú klobásku a pažítku. Zmes dosolíme iba podľa chuti. Ja som nedosála, keďže bryndza je sama o sebe dosť slaná.

  3. 3

    Do každej zemiakovej vaničky položíme plátok cesnaku a na ten zmes z panvice. Na vrch každého zemiaka dáme plátok slaninky. Pečieme v rúre približne 15-20 minút. Podávame samotné, prípadne so smotanou (alebo bielym jogurtom), ktorú môžme dochutiť cesnakom, a kto má rád, aj kôprom.

Diskusia k receptu

gabriele
davam 5 * ...robim podobne zemiacky...je to vyborne...ja tam nedavam klobasku...vsetko ostatne ako ty...ale preco nevyskusat aj taketo Tvoje zemiacky s dobrou klobaskou :)
luss44
túto dobrotku robievame, sme taká zemiaková família :) a s bryndzou sú úplne najlepšie
kika1212
poznám tento recept a podávam s kyslým mliekom, alebo žinčicou
beatulka
Super receptík, spravím dnes na večeru. Mám pravú bryndzu spod Choča, doniesla som si z dovolenky. Už mi tečú slinky :)
sportak
Tento rcp je úžasne nákazlivý. Určite vyskúšam, veď referencie sú super.
dellawar
Rozmýšľam na ktorom salaši predávajú bryndzu. Radšej kúpim syr a urobím si ju sám. Ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia