Tvarohové marhuľové gule
Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru a cukor. Cesto zahusťujeme postupným prisypávaním krupice a strúhanky v pomere 1:1. Husté cesto necháme niekoľko hodín odpočinúť v chlade.
- 2
Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 5 cm, ktorý nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé. Z koliesok prstami vyformujeme placku, do ktorej zabalíme polovicu marhule a sformujeme do guľata. Ak sú marhule trochu kyslejšie, dáme dovnútra kúsok marcipánu.
- 3
Gule varíme v osolenej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Uvarené prelejeme maslom. Môžeme ich posypať tvarohom s cukrom alebo inou posýpkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu