Tvarohové marhuľové gule

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
Tvarohové marhuľové gule
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
125 g
z 1 citróna
100 g




Postup

  1. 1

    Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru a cukor. Cesto zahusťujeme postupným prisypávaním krupice a strúhanky v pomere 1:1. Husté cesto necháme niekoľko hodín odpočinúť v chlade.

  2. 2

    Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 5 cm, ktorý nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé. Z koliesok prstami vyformujeme placku, do ktorej zabalíme polovicu marhule a sformujeme do guľata. Ak sú marhule trochu kyslejšie, dáme dovnútra kúsok marcipánu.

  3. 3

    Gule varíme v osolenej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Uvarené prelejeme maslom. Môžeme ich posypať tvarohom s cukrom alebo inou posýpkou.

Diskusia k receptu

eliza7417
tieto robievam... fantastické sú.. vďaka za pripomenutie, už viem, čo bude na večeru... :o))
hubata
Tvarohové guľky sú fantastické aj s iným ovocím, je to klasika ktorá nikdy nesklame. Akurát ja nepridávam strúhanku .....
evanaaa
Ani ja by som nedala obyčajnú strúhanku, ale by som kombinovala tú krupicu s piškótovými omrvinami miesto strúhanky, alebo celozrnnou múkou. Ale dala by som si aj tie marhuľové gule.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia