Foto: szupolka
Som Polka a preto ma desí, že mám používať mäkčene a dĺžne ako to tu vídim v úvode. Bývam na Slovensku viac ako 15 Zobraziť celý popisSom Polka a preto ma desí, že mám používať mäkčene a dĺžne ako to tu vídim v úvode. Bývam na Slovensku viac ako 15 rokov ale dĺžne sú pre mňa nočnou morou. Tento recept je prvým ktorý chcem zverejniť na vareche. Už dávno sa na to chystám aj keď radšej pečiem a myslela som si, že začnem niečim sladkým. Variť túto sviečkovú na smotane som sa naučila od mojej svokry. Dúfam, že bude chutiť tým ktorí ho vyskúšajú. A ospravedlňujem sa za moju nedokonalú Slovenčinu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, nasolíme a okoreníme čiernym korením. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky.Do hrnca s hrubým dnom dáme 2-3 lyžice cukru, ktoré skaramelizujeme. Keď sa cukor rozpustí stíšime plameň alebo odstavíme hrniec z horáku. Pridáme do hrnca nakrájanú slaninu a olivový alebo akýkoľvek olej. Zamiešame a hrniec vrátime späť na horák na mierne silný plameň.
-
2
Po minúte škvarenia pridáme mäso, ktoré opekáme zo všetkých strán, aby sa uzatvorili póry a uchovala štava v mäse. Potom pridáme nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkkne pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen a zeler. Zamiešame a podlejeme vodou. Pridáme 5 bobúľ nového korenia a 7 bôbkových listov a soľ. Zakryjeme pokrievkou a varíme 2 hodiny. Mäso po hodine varenia otočíme na druhú stranu.
-
3
Po 2 hodinách mäkké mäso vyberieme a nakrájame na tenké plátky.
-
4
Zo štavy v hrnci vyberieme 5 bobúľ nového korenia. Smotanu na šľahanie vymiešame s dvoma lyžicami múky a pridáme do hrnca. Nakoniec dochutíme omáčku dvoma lyžicami cukru a citrónovou štavou. Mäso vrátime do hrnca. Podávame s knedľou. Dobrú chuť! Tak mi dcéra tie dĺžne opravila!
evanaaa - zeleninu len struham na jemno, nemixujem. Keď som to začala varievať nemali sme ponorný mixer a tak sme si zvykli a chuti aj tak. A bobkové listy vyberiem len keď čakame hosti. Moji nech urobia aspoň to. Koreňe lahko sa da pomyliť so slaninkou takže to vyberiem, žeby nikto do toho nezahrýzol.
Na budúce určite nečo polské. Ešte raz vdaka všetkym za milé komentare!