Posúch Grosso špeciál
Jozef Lakatos
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 11. septembra 2011
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 11. septembra 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-18 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Základné cesto na pizzu: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 g |
|
| 4 g |
|
| 8 g |
|
| 12 g |
|
Postup
-
1
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí, roztiahneme ich na asi 17 cm kruh, potrieme drvenými paradajkami a rovnomerne poukladáme nakrájanú šunku, šampiňóny, kukuricu, kapiu, klobásu a cibuľu.
- 2
Potom roztiahneme druhé cesto a položíme ho navrch. Okraje postláčame prstami, aby sme spojili cesto.
- 3
Na vymastený plech dáme piecť do rúry na 250 stupňoch na 8-10 minút.
- 4
Základné cesto na pizzu: Do vlažného mlieka (100 ml) pridáme droždie a cukor. Múku dáme do misy a prídáme soľ, kvások a vodu a dobre premiesime. Na koniec pridáme olej a ešte raz premiesime cesto. Necháme kysnúť asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








to len na okraj
inak vyzerá to úžasne,vyskúšam