Posúch Grosso špeciál

Jozef Lakatos
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 11. septembra 2011
Posúch Grosso špeciál
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15-18 minút
príprava
8-10 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
400 g
200 g
200 g
200 g
200 g
200 g
Základné cesto na pizzu:
200 g
200 g
250 ml
1 g
4 g
8 g
12 g




Postup

  1. 1

    Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí, roztiahneme ich na asi 17 cm kruh, potrieme drvenými paradajkami a rovnomerne poukladáme nakrájanú šunku, šampiňóny, kukuricu, kapiu, klobásu a cibuľu.

  2. 2

    Potom roztiahneme druhé cesto a položíme ho navrch. Okraje postláčame prstami, aby sme spojili cesto.

  3. 3

    Na vymastený plech dáme piecť do rúry na 250 stupňoch na 8-10 minút.

  4. 4

    Základné cesto na pizzu: Do vlažného mlieka (100 ml) pridáme droždie a cukor. Múku dáme do misy a prídáme soľ, kvások a vodu a dobre premiesime. Na koniec pridáme olej a ešte raz premiesime cesto. Necháme kysnúť asi 15 minút.

Diskusia k receptu

tetrisss
Obzerala som to uz v casopise, urcite je to velmi dobre, vyskusam.
eldina
nechcem do pána šéfkuchára rýpať,ale do pizzového cesta nejde mlieko a tie múky sú mi tiež záhadou,
to len na okraj
inak vyzerá to úžasne,vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia