Karfiolový paprikáš
Karfiolový paprikáš

Karfiolový paprikáš s mrkvou

veronika003 - bez fotkyveronika003, 15. septembra 2024

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý recept na večeru alebo obed, vhodný aj pre malé deti (ak sa vynechá alebo zníži množstvo soli).

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
250 ml (alebo bujón)
250 ml (alebo akákoľvek)
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, podlejeme lyžicou vody (ak chceme, aby zmäkla a mala kašovitú konzistenciu). Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, posypeme mletou paprikou, pridáme na ružičky nakrájaný karfiol, zamiešame a zalejeme vývarom/bujónom.

  2. 2

    Dusíme asi 15-20 minút. Keď je karfiol hotový (nemá byť úplne mäkký), prilejeme smotanu (na zahustenie môžeme pridať aj Solamyl, prípadne pre zdravšiu verziu vybrať z hrnca pár ružičiek karfiolu a rozmixovať ich).

  3. 3

    V prípade potreby dochutíme ešte soľou a na záver pridáme nasekanú čerstvú (alebo sušenú) petržlenovú vňať, dve minúty povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia