Karfiolový paprikáš s mrkvou
Foto: veronika003
Jednoduchý a rýchly bezmäsitý recept na večeru alebo obed, vhodný aj pre malé deti (ak sa vynechá alebo zníži množstvo soli).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
250 ml (alebo bujón) |
|
250 ml (alebo akákoľvek) |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvá) |
|
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, podlejeme lyžicou vody (ak chceme, aby zmäkla a mala kašovitú konzistenciu). Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, posypeme mletou paprikou, pridáme na ružičky nakrájaný karfiol, zamiešame a zalejeme vývarom/bujónom.
- 2
Dusíme asi 15-20 minút. Keď je karfiol hotový (nemá byť úplne mäkký), prilejeme smotanu (na zahustenie môžeme pridať aj Solamyl, prípadne pre zdravšiu verziu vybrať z hrnca pár ružičiek karfiolu a rozmixovať ich).
- 3
V prípade potreby dochutíme ešte soľou a na záver pridáme nasekanú čerstvú (alebo sušenú) petržlenovú vňať, dve minúty povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou.
Tiež paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu