Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami fotorecept
Foto: capko
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí sa to skúsiť.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200°C °C
na 200°C °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvarime 5 minút v vriacej vode. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.
-
2
Vajcia rozmiešame s vňaťou, soľou, korením a vegetou.
-
3
Zapekaciu misu natrieme z vnútra dobre maslom. A rovnomerne ukladáme karfiol, špecle a mozzarellu.
-
4
Na zaver polejeme po celej ploche pripravenými vajciami a na vrch dáme zvyšok masla. Dáme do horúcej rúry na 200 °C zapiecť na 45 minút.
-
5
Po tej dobe to vonia po celej kuchyni. Vytiahneme necháme trochu vychladnúť.
-
6
Krájame na kocky a dáme na taniere. Obed je hotový.
- Tu je opis špecli.
Ďakujem, už som múdrejšia, pripomínajú mi naše "nokerle" !
Presne to je ono, len sú tvarom slíže a majú viac vajec.
Špecle sú z múky a vajec - základný recept je koľko vážia vajcia, toľko múky. Na rozdiel od nokerlí, alebo našich rezancov, kde ide veľa múky a málo vajec, alebo halušiek, ktoré sú zo zemiakov a múky.
Nejsou
schwabische spezle sú ako naše halušky-cestovina. Sú rakúske a môžete si ich kúpiť v Lidli,je to polotovar. V Lidli tiež kúpite polotovar šúlance. Tieto cestoviny sú výborné. Robím si napr. Makové šúlance s maslom.