Zapekaný karfio
Zapekaný karfio

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami fotorecept

capko - fotkacapko, 24. apríla 2018
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept)
Foto: capko

Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí sa to skúsiť.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 200°C °C

Suroviny

1 ks
500 g
150 g (strúhaná)
70 g
1 hrsť
6 ks
1 KL (čerstvo zomleté )
1 PL (kto chce)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvarime 5 minút v vriacej vode. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia rozmiešame s vňaťou, soľou, korením a vegetou.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zapekaciu misu natrieme z vnútra dobre maslom. A rovnomerne ukladáme karfiol, špecle a mozzarellu.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zaver polejeme po celej ploche pripravenými vajciami a na vrch dáme zvyšok masla. Dáme do horúcej rúry na 200 °C zapiecť na 45 minút.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tej dobe to vonia po celej kuchyni. Vytiahneme necháme trochu vychladnúť.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krájame na kocky a dáme na taniere. Obed je hotový.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Už dávno som nemala zapekaný karfiol, alebo karfiolový nákyp, robievam, niekedy aj spolu s brokolicou, recept sa mi páči, tie cestoviny ani nemusia byť, dobrý by bola aj tak.
1x capko
garanco
Dodatok, až teraz som si na obrázku všimla, že tie špecle sú akýmsi polotovarom, ale a i tak nie som múdrejšia - je to cestovina, či...?
používateľ nemá avatar
ake
ake
Špecle ponúka úspešný supermarket ako polotovar. Je to cestovina aj k perkeltu a omáčkam.
1x capko
bubaya
@Slawi (28.4.2018 09:46)

Špecle sú z múky a vajec - základný recept je koľko vážia vajcia, toľko múky. Na rozdiel od nokerlí, alebo našich rezancov, kde ide veľa múky a málo vajec, alebo halušiek, ktoré sú zo zemiakov a múky.
ketty444
@Garanco (25.4.2018 08:32)

schwabische spezle sú ako naše halušky-cestovina. Sú rakúske a môžete si ich kúpiť v Lidli,je to polotovar. V Lidli tiež kúpite polotovar šúlance. Tieto cestoviny sú výborné. Robím si napr. Makové šúlance s maslom.
slawi
Bubaya a Mijaita kolko krat ste jedli v rakusku alebo v nemecku specle :DDD
mijaita
@Slawi jedla, specle! Ale halusky mi chutnaj vic :-) Jedine reseni, jak pise @Bubaya , ze i kdyz jsou halusky bez vajec, jsou tací, kteri vajce davaji. Rikej co chces, na halusky nema ani jedna specle :-)
anad
Robila som toto jedlo tento týždeň, ale doma som s nim nikoho neohúrila. Bolo to dosť suché, asi by bolo vhodne vajcia rozmiešať v mlieku, ale to už nevyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia