Foto: kecemis
S touto polievkou som sa stretol davnejsie v Mexiku. Prisposobil som ju svojim potrebam. Striadavo ju robim s morcacieho mesa alebo kuracieho.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400-500 g mleté |
|
3 PL |
|
2 hrnčeky (alebo uvarený) |
|
3 hrnčeky |
|
|
|
0,6 l |
|
1 ks červená veľká |
|
2 ČL |
|
1/4 hrnček |
|
na ozdobu |
|
1 PL rozotretý |
|
|
|
2 hrnček |
|
Postup
-
1
Do hlbsieho hrnca som dal 2 lyzice oleja a nehal ho rozohriat. Pridal som mlete meso, osolil a okerenil. Na strednej teplote som potom oprazil mletu morcacinu do hneda. Priblizne 12 az 15 minut.
-
2
Pokial sa meso robilo, pripravil som si cibulu. Nakrajal som ju hrubsie kusky. Pridal som 1 lyzicu oleja a pripravenu cibulu. Varil som priblizne 5 minut.
-
3
Pridal som pretlaceny cesnak a mletu rimsku rascu a za miesania som varil priblizne 3 min.
-
4
Pridal som 3 hrnceky uvareneho ciceru, ktory som si namocil na 24 hodin a potom uvaril. Je mozne pouzit aj cicer z konzervy. Pridal som nahrubo nakrajane paradajky, mrazenu kukuricu, zamiesal a pridal kuraci vyvar. Dobre som premiesal a priviedol do varu. Stiahol som teplotu a nehal este 30 minut varit na nizkej teplote. V tomto bode normalne pridavam este feferonku alebo chily korenie. Tentoraz som ho nedal, kvoli nasej princezne. Zato som si to vynahradil vo vlastnej porcii polievky.
-
5
Pridal som nakrajany koriander a povaril este asi 5 minut. Podaval som horuce s lyzicou kyslej smotany a kuskami citrona, z ktoreho si treba vyzmykat stavu pred jedenim.
, tak viem, o čom hovorím. Vyskúšam aj tvoju verziu s mletým mäsom. Inak na tajňáša si tam prepašoval tuším aj kukuricu, že? ;-)
úžasné foto - *****