Cícerová polievka s mletým mäsom fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 19. septembra 2014
Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept)
Foto: kecemis

S touto polievkou som sa stretol davnejsie v Mexiku. Prisposobil som ju svojim potrebam. Striadavo ju robim s morcacieho mesa alebo kuracieho.

6-8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g mleté
3 PL
2 hrnčeky (alebo uvarený)
3 hrnčeky
0,6 l
1 ks červená veľká
2 ČL
1/4 hrnček
 na ozdobu
1 PL rozotretý
2 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hlbsieho hrnca som dal 2 lyzice oleja a nehal ho rozohriat. Pridal som mlete meso, osolil a okerenil. Na strednej teplote som potom oprazil mletu morcacinu do hneda. Priblizne 12 az 15 minut.

    Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokial sa meso robilo, pripravil som si cibulu. Nakrajal som ju hrubsie kusky. Pridal som 1 lyzicu oleja a pripravenu cibulu. Varil som priblizne 5 minut.

    Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridal som pretlaceny cesnak a mletu rimsku rascu a za miesania som varil priblizne 3 min.

    Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal som 3 hrnceky uvareneho ciceru, ktory som si namocil na 24 hodin a potom uvaril. Je mozne pouzit aj cicer z konzervy. Pridal som nahrubo nakrajane paradajky, mrazenu kukuricu, zamiesal a pridal kuraci vyvar. Dobre som premiesal a priviedol do varu. Stiahol som teplotu a nehal este 30 minut varit na nizkej teplote. V tomto bode normalne pridavam este feferonku alebo chily korenie. Tentoraz som ho nedal, kvoli nasej princezne. Zato som si to vynahradil vo vlastnej porcii polievky.

    Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridal som nakrajany koriander a povaril este asi 5 minut. Podaval som horuce s lyzicou kyslej smotany a kuskami citrona, z ktoreho si treba vyzmykat stavu pred jedenim.

    Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Tak takyto husty a syty "Eintopf" je velmi vdacne jedlo. Najmä cez pracovny tyzden. S cicerom som este neskusala. Takze kk a 5.
@kecemis , krásnu fotku, ktorá núka toto farebne aj chuťovo určite vynikajúce jedlo, som najskôr prisúdila @martinisovi :-) rímsku rascu a koriandrovú vňať nahradím našou rascou a petržlenovou vňaťou a tento eintopf nebude dlho čakať v KK, už idú pochmúrnejšie dni pomaly, tak nás príjemne zahreje aj zasýti. Ďakujem:-)
Vsetkym Vam velmi pekne dakujem. Ale hlboko sa ospravedlnujem za tu kukuricu. @tiginko ma uplnu pravdu. Prepasoval som tam 2 pohare mrazenej kukurice. Na ziadost malej kucharky. Proste stala tam s tou kukuricou az som ju musel pouzit. Ani neviem ako som na nu zabudol v surovinach a v postupe. Este raz dakujem.

Pridaj komentár k receptu: