
Bryndzové halušky po anglicky
Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze...

Plnené šampiňóny
... s paradajkou, mozzarellou, bazalkou, gorgonzolou a vlašským orieškom. Ja viem, na...

Langoše
Je čas dovoleniek- prázdnin a zide sa celá rodina , vtedy si pochutia aj na langošoch...

Kuracie prsia so špenátom
Pripravíme si vykostené kuracie prsia, mrazený špenát, mozzarellu a ementál...

Zeleninové rizoto s čerstvými hubami
Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...

Fašírka s kuracími pečienkami
Mleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si...

Šošovicová sekaná
Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a...

Frittata - omeleta špenátová
Tak tento názov frittata sa mi páči oveľa viac ako omeleta... a aj mi lepšie chutila......

Fašírka zo zeleniny s čubricou
Dostala som väčšie množstvo bulharského korenia - čubrice. Do mäsa som ju už použila, ...

Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou
Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a...

Zapekaná cestovina
Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.

Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...

Vyprážaný syr ktorý nikdy nevytečie
Mne syr vždy vytečie. Môžem ho obaliť aj 5krát ... Keď videla stará mama moje zúfalstvo,...

Mäsiarske tajomstvo
Som mäsiarka a pracovala som na bitunku, v chlapskom kolektíve som sa naučila všelijakým fígľom z...

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...

Bezlepkové rezance so strúhankou
Starodávny recept pre chudobnejších. Nehľadám pôvod, sú známe na Šariši aj Spiši a možno všade...

Zvolenské rezne
Keď som bola mladá a začínajúca kuchárka prišiel mi do ruky tento recept. Skúsila som a...

Vegetariánska koložvárska kapusta
Inšpiráciu som našla na jednej stránke, ktorá sa zaoberá zdravým životným štýlom, niečo som dokombinovala...

Zapekaný baklažán
Vymastíme si pekáč maslom. Poukladáme zemiaky narezané na kolieska. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a...

Bravčovina na horčici
Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z...

Cuketová omáčka s uzeným masem a domácím knedlíkem
Dnes jsem trochu improvizovala. Potřebovala jsem zpracovat zbytek uzeného masa a manžel si přál omáčku s...

Slivkové gule
Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré má byť lepkavé. Dosku dobre pomúčime a vyvaľkáme...

Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom...

Vyprážané chrumkavé kura
Nič zložité, ale zato chutné a chrumkavé. U nás doma si doslova olizujeme prsty :-)) Recept...

Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...

Vanilkové buchty
Výborné buchty plnené vanilkovým pudingom. niečo ako velké dukátové buchty ;-)

Šalát s avokádom a perličkovou mozzarellou
Perličková mozzarella je klasická mozzarella, tvarovaná do drobných guľôčok, ktoré sa svojou veľkosťou hodia k...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky