Foto: ada2
Rovnako ako knedľu aj parené buchty robím z múky Schär.
2
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si spravíme kvások, keď vyjde, tak do misy dáme múku, pridáme vykysnutý kvások, mlieko, olej, vajíčko a trochu soli. Spracujeme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
-
2
Cesto nevykysne tak krásne ako z bežnej múky, ale toho sa nebojte. Rozvaľkáme cesto a vykrojíme štvorce, ktoré plníme lekvárom. Urobíme bochníčky, ktoré vkladáme do hrnca s parákom. Na trochu vymastený parák uložíme 4x buchty, zakryjeme a necháme variť asi 20 minút . Potrieme maslom. Opatrne buchty vyberieme a posypeme kakaom s cukrom a polejeme maslom.
@filippa múka je dostať v zdravej výžive, ale je to múka na predpis, takže je dostať v lekárňach...
Ďakujem za radu - papier na parák, lebo sa mi to dosť lepí, aj keď to natriem olejom.