Foto: proste0monika
Recept som vymyslela tento rok na Vianoce, je jednoduchý a naozaj chuťovo pripomína kapra. =)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky, asi 1cm hrubé, velkosť si upravíme ako chceme =). Zeler vložíme do vriacej osolenej vody a varíme domäkka. Nemusíme sa báť, aj keď sa celer troška rozvarí, obalený bude pekne držať pokope.
- 2
Plátky suši rias si postriháme na tenšie pásiky, jeden plát asi na 4. Uvarený zeler zlejeme ,necháme vychladnúť aby sa s nim dalo ďalej pracovať, osolíme a okoreníme. Plátok riasy si položíme na podložku, naň zkraja položíme plátok celeru a celý ho do riasy omotáme a dáme bokom na potravinovú fóliu. Takto postupujeme až kým sa nám neminú suroviny.
- 3
zeler necháme trocha odstáť aby riasa zmäkla a zeler pekne obalila. Zatiaľ si pripravíme trojobal- múku, cestíčko z múky, škrobu, soli a vody konzistencie vajíčka a strúhanku. Plátky obalíme v trojobale a vyprážame dozlata. Podávame najlepšie so zemiakovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu