Vegánska ryba

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 8. marca 2013

Recept som vymyslela tento rok na Vianoce, je jednoduchý a naozaj chuťovo pripomína kapra. =)

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 balenie (na sushi)




Postup

  1. 1

    Zeler ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky, asi 1cm hrubé, velkosť si upravíme ako chceme =). Zeler vložíme do vriacej osolenej vody a varíme domäkka. Nemusíme sa báť, aj keď sa celer troška rozvarí, obalený bude pekne držať pokope.

  2. 2

    Plátky suši rias si postriháme na tenšie pásiky, jeden plát asi na 4. Uvarený zeler zlejeme ,necháme vychladnúť aby sa s nim dalo ďalej pracovať, osolíme a okoreníme. Plátok riasy si položíme na podložku, naň zkraja položíme plátok celeru a celý ho do riasy omotáme a dáme bokom na potravinovú fóliu. Takto postupujeme až kým sa nám neminú suroviny.

  3. 3

    zeler necháme trocha odstáť aby riasa zmäkla a zeler pekne obalila. Zatiaľ si pripravíme trojobal- múku, cestíčko z múky, škrobu, soli a vody konzistencie vajíčka a strúhanku. Plátky obalíme v trojobale a vyprážame dozlata. Podávame najlepšie so zemiakovým šalátom.

Diskusia k receptu

wevewe
Zeler ako kapor? No neviem.....ale ja som asi zaujata, nemam rada zeler
proste0monika
ja som zeler neznášala ale nejak som si naň zvykla tak že ho upravujem aby nebola taka výrazná tá jeho pachuť =D tuto ju pekne prebijú tie riasy , takže to chutí ako ryba a tým ako sa "rozvarí" zostane taký mäkký, krehký..
jody
A ja nemam rada ryby, takze pre mna ok. Len bez tych rias.
wevewe
och,nedokazem si predstavit upravu, ktora by prebila chut zeleru. mala som 7-rocne vegetarianske obdobie, to som si na vianoce vyprazala tofu....nic lepsie ma vtedy nenapadlo
boxik
Ešteže si to vylepšila zemiakovým šalátom , pretože inak to vyzerá , ako jeden zo spôsobov stredovekého mučenia v hladomorni.
boxik
To je zámerne pre tých čo neveria tomu , že aj jedlo jedna z radostí života.Keby si videla ,že k tomu patrí aj fľaštička dobrého vínka až vtedy by si zažila mučenie.
proste0monika
každému chutí niečo iné, ak ti niečo vadí, nájdi si iný recept, ja som ho sem nedávala kvôli tebe....tešilo ma =)
tiginko
na týchto posledných komentároch je presne vidieť, ako sme my ľudia rôzni...pre každého je mučenie niečo iné. A tak to má byť, inak by bola na tomto svete nuda. Aj tak sa všetci raz stretneme v jednej posteli...dovtedy aspoň na Vareche :-) Peknú nedeľu vegánom, aj mäsožravcom!
tiginko
a dobrú chuť k nedeľnému obedu, nech je to čokoľvek!
mythra
Recept vyzera uzasne, hned putoval do kucharskej knihy a kedze dnes vymyslam, co spravit na veceru a zeler aj riasy doma mam, asi ho rovno aj urobim :) Je mi luto hlupych komentov, a hlavne od ludi, co musia zotrocovat zvierata, aby sa najedli.. Jedlo je jedno z najvacsich poteseni zivota aj bez toho, aby sa muselo tyranizovat a vrazdit. Ale to asi vsetkym bohuzial nevysvetlis :) Len nechapem, preco niekto pozera a komentuje recept, ktory mu nelahodi.. Ani ja nepozeram na maso a nekomentujem, jake to je nechutne?! Kazdopadne dakujem za inspiraciu, uz teraz som hladna :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia