Foto: elixir
S ovocím, orechmi a voňavými koreniami.
1-2
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 ml (alebo rastlinné) |
|
40 g |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
0,5 čl |
|
0,5 čl |
|
0,5 PL |
|
(lístky) |
|
1 PL (alebo orechový olej) |
|
Postup
-
1
Para orechy pokrájame na plátky. V hrnci dáme zohrievať mlieko so soľou, cukrom a mletým vanilkovým strukom.
- 2
Do malého hrnca dáme na mesiačiky nakrájanú nektarínku, posypeme ju škoricou, prikryjeme a chvíľu ju podusíme na miernom plameni. Na záver odložíme z plameňa a primiešame maslo a med, opäť prikryjeme.
- 3
Keď mlieko začne vrieť, postupne doň vmiešame polentu, za stáleho miešania necháme opäť zovrieť a varíme do zhustnutia.
- 4
Kašu dáme na taniere, obložíme plátkymi nektarínky, posekanými orechmi, polejeme maslovo-medovou zmesou a dozdobíme medovkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@radost ja mám tieto kaše moc rada :) krupicovú aj polentovú... robievam ich pomerne často.
@lba Polentu zoženieš v hociktorom obchode, myslím si, treba sa opýtať. cs.wikipedia.org/wiki/Polenta...