Foto: tanulienka
Hamburger podľa Jamieho s malou úpravou a vlastnými špaldovými žemľami. Receptom na žemle som sa nechala inšpirovať by Mooncika89.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Žemle: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
125 ml |
|
350 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Mäso: | |
500 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme žemle podľa postupu: http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnne-zemle/48898-recept.html Mne vyšlo 6 veľkých žemlí, takže nabudúce by som spravila 8 ks takých akurát. Ale recept je robený na 4 hamburgery, takže zbytok som odložila na ďalší deň.
- 2
Medzitým ako sa nám budú piecť žemle si spravíme mäsko. Mleté mäsko osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, premiešame a vytvarujeme 4 guľky, ktoré potom sploštíme. Rozpálime panvicu a opečieme z oboch strán asi 8 minút na miernom plameni. Aby sa poriadne prepiekli.
- 3
Žemľu rozkrojíme na polovicu, nakrájame si paradajku a cibuľu na kolieska a uhorku na pásiky. Dressing si spravíme z jogurtu a worcestrovej omáčky, ktoré len zmiešame.
- 4
Na spodok žemle dáme plátok paradajky, na ňu dáme plátok cibule, potom položíme mäso a na potom 2 pásiky uhorky do kríža. Na vrch dáme lyžičku dressingu. Na vrchnú časť žemle dáme kečup a priklopíme.
- 5
A už len papáme a oblizujeme prsty :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu