Foto: dr
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Pečienku očistíme, nakrájame na plátky a natrieme horčicou.
-
3
Olej zohrejeme na panvici.
-
4
Opečieme najskôr horčicou natretú stranu pečienky (2 minúty).
-
5
Pečienku otočíme a opečieme z druhej strany (2 minúty).
-
6
Podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a necháme 5-6 minút podusit, aby nebola vnútri krvavá. Pečienku odokryjeme, okoreníme, osolíme a vyberieme na taniere. Do výpeku pridáme 1 kávovú lyžičku plnotučnej horčice, premiešame a odstavíme. Výpekom jemne prelejeme pečienku na tanieroch. Najradšej máme k tejto pečienke pečivo a zlatý klieniec je, keď si pečivo máčame vo výpeku.
Diskusia k receptu