Jemné kuracie mäso s bylinkovým kuskusom a redkvičkovo - uhorkovým šalátom
Foto: martinis
Zdravší nedeľný obed : kuracie prsia dusené s kukuricou a zelenou fazuľkou podávané na bylinkovo - paradajkovom kuskuse a doplnené redkvičkovo - uhorkovým osviežujúcim Zobraziť celý popisZdravší nedeľný obed : kuracie prsia dusené s kukuricou a zelenou fazuľkou podávané na bylinkovo - paradajkovom kuskuse a doplnené redkvičkovo - uhorkovým osviežujúcim šalátom ;)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
1 PL |
|
|
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
|
|
125 g |
|
Šalát: | |
1/2 ks |
|
1 viazanička |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
50 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Ľahká a jemná chuť kuraciny dusenej so zeleninou vynikne na skvelom bylinkovo - paradajkovom kuskuse a mierne pikantnú chuť vyvažuje osviežujúci šalát z chrumkavých redkvičiek a šťavnatej uhorky : to je nedeľný obed podľa mňa :O)
- 2
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kocky. Tie okoreníme jemne pikantným korením na hydinu (obsahuje soľ, takže už nesolíme). V panvici rozhorejeme olej, prudko na ňom mäso opečieme, potom podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme po hrsti kukurice aj zelenej fazuľky. Všetko spolu necháme dusiť, kým si pripravujeme zvyšnú časť obeda :))
- 3
Šalát pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, ako vždy - zeleninu umyjeme a podľa potreby očistíme. Redkvičky poprekrajujeme na štvrtinky, uhorky nakrájame na nerovnomerné polkolieska a natrháme k nim aj listy polovice menšieho šalátu.
- 4
V malej zaváraninovej fľaške "vyšejkujeme" pol deci vody, šťavu z polovice citróna, štipku hnedého cukru aj soli. Zálievkou zalejeme šalát a premiešame, rozložíme na polovicu veľkého taniera.
- 5
Vo svojich zásobách som obajvil už pripravený bylinkový kuskus, ale možno si ho hravo pripraviť aj doma. Budeme potrebovať 100 g kuskusu a bylinky podľa chuti - ja zvyknem použiť bazalku, oregano, majoránku a trošku tymiánu. Všetko jednoducho zmiešame a zalejeme vriacou vodou (250 ml) a necháme pod prikrývkou vsiaknuť všetku tekutinu.
- 6
Obohatiť ho môžme dokonca aj o červenú farbu a to tak, že do napučaného kuskusu primiešame poriadnu lyžicu alebo dve paradajkového pretlaku. Na záver dochutíme lyžičkou masla a premiešame, prípadne osolíme.
- 7
Na zvyšnú polovicu taniera veľa šalátu uložíme kuskus, trošku potlačíme vidličkou, do vzniknutých jamiek uložíme mäkké mäso aj so zeleninou.
- 8
Pre úplnosť dodáme aj zopár prepolených cherry rajčiniek a zopár lístkov petržlenovej vňate. Absolútna delikateska, hotová za pár minút, ktorá chutí ako z reštautárcie ! O:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Helca103 Určite kuskus vyskúšaj, mňa očaril: rýchla a jednoduchá príprava, ochutíš podľa seba a vždy je chutný.
A k tomu receptíku: @Martinis , hned by som sa dala ponúknuť - fotka prekrásna a lákavá a po prečítaní postupu, som si to úplne predstavila a slinky sa mi zbiehajú (čo sa nestáva často). Takže ukladám a počkám do jari, kým bude redkvička zo záhradky. No mäsko s bylinkovým kuskusom (tak som ešte nerobila) možno vyskúšam aj skôr. Vdaka za nápad ;-)
@martamm : niet dodať nič iné ako - dobrú chuť, zdarnú prípravu a že si mi vyčarila úsmev na tvári :)
@helca103 : zatiaľ nie, ale človek nikdy nevie ... ;) určite vyskúšaj, je síce dosť drahý, ale v akcii sa dá kúpiť za dobrú cenu, jeho príprava je rýchla, ochutíš ho na milión spôsobov a je skrátka veľmi fajn :)
@mirkamt : tak, tak, nie často, ale raz za čas sa snažím zaradiť do svojho jedálnička aj čosi mäsité ;)
... teraz čítam, že som @helci103 napísal to isté, čo aj ty :))
no čo je väčším ocenením pre kuchára, ako keď sa hosťovi zbiehajú slinky ? :) ďakujem ! ;) ak budeš variť, ozvi sa, ako sa kuskus vydaril a ako chutil. som rád, že sa ti páči aj fotka :-)