Tvarohové guľky s jahodami
Foto: veronikaeco
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či tvarohového cesta. Zakaždým neskutočne chutné, s náplňou vždy z iného sezónneho Zobraziť celý popisTradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či tvarohového cesta. Zakaždým neskutočne chutné, s náplňou vždy z iného sezónneho ovocia. Tentoraz s našimi milovanými jahodami, ktoré sme si boli sami nazbierať a z tvarohového cesta, ktoré je na prípravu najjednoduchšie. Takže, ak neviete, čo dnes variť, vyskúšajte túto tradičnú dobrotu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame tvaroh, vajíčko a 80 ml mlieka. Pridáme múku, soľ a prášok do pečiva a premiešame. Zmes vypracujeme na cesto, pričom počas spracovania pridávame podľa potreby zvyšné mlieko (40 ml). Ak bude výsledné cesto príliš riedke a lepivé, primiešajte ešte trochu semoliny.
- 2
Potom cesto vyvaľkajte na asi 1 cm hrubý plát a rozkrájajte na štvorčeky. Štvorčeky naplňte odstopkovanými, umytými a odkvapkanými jahodami a rukami tvarujte knedličky. Snažte sa, aby guľky mali čo najmenšiu hrúbku cesta, ktorým obalíte jahody, vyhnete sa tomu, že cesto bude vnútri aj po dlhšom varení stále surové. Preto voľte radšej čerstvé menšie jahody.
- 3
Guľky vhodíme do vriacej vody a varíme cca. 8 minút, teda dovtedy, kým nám guľky vyplávajú na hladinu. Na záver ich na tanieri posypeme tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ten pribor nie je nahodou strieborny?
Čerešňovéé, včera som videla také krásne a obrovské čerešne, že už tuším, čo budem variť.
Laik zane a "odbornik" sa nestaci cudovat....
naspäť do školy, naučiť sa čítať, písať
www.strejda-google.cz/#semolina...
Dneska se to tady negramotnými lidmi přímo hemží, nejdřív @bubaya a pak ty.
Ještě dodávám, příprava těsta je popsaná v bodu 1, ale to vyžaduje číst recept se zájmem (potažmo umět vůbec číst).
Keď som zmiešala jemný tvaroh so semolinou a vajíčkom, hneď som videla, že tam už nemôžem dať mlieko, bolo by to veľmi riedke. Práve naopak, ešte som musela pridávať po troche semoliny aby sa dali tvarovať guľky.
Ďakujem za recept, pochutila som si.
Krásné foto, díky za připomenutí receptu. Kdyby mě popadla chuť na gulky, budu připravená.