Foto: dorisa
Túto polievku doma zbožňujeme. Robím ju z hríbov čerstvych, mrazených,ale aj sušených. Teraz varím z mrazených.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na polievočku.
-
2
Do hrnca dame variť hríby. Osolíme a dáme rascu.
-
3
Po polhodinke varenia hríbov(hrabákov) pridáme očistené, na kusočky pokrájané zemiaky. Dovaríme.
-
4
Kým sa hríby a zemiaky varia, urobíme si z vajca, soli a hrubej múky mrveničku. Cesto z tychto surovín spracujeme a postrúhame na hrubom strúhadle.
-
5
Keď sa v hrnci všetko dovarilo, tak si na panvici na oleji speníme narobno nakrajanú cibuľku a opražíme do zlatova.
-
6
Potom panvicu odstavíme z ohňa a pridáme mleté čierne korenie, majoránku a červenú mletú papriku
-
7
Všetko zalejeme vodou ,alebo trochou vývaru z hríbov, necháme prejst varom a vlejeme do hrnca.
-
8
Nakoniec do polievky vhodíme závarku, mrveničku, kratko povaríme a odstavíme z ohňa. Polievku varíme hustejšiu, aby aj chlapi sa najedli. Podávame ju s chlebíkom.
Diskusia k receptu