Foto: diamontko
Na tento šalátik som si spomenula práve dnes, keď som rozmýšľala, čo ľahké a rýchle na obed. Učila nás ho robiť ešte pani učiteľka Zobraziť celý popisNa tento šalátik som si spomenula práve dnes, keď som rozmýšľala, čo ľahké a rýchle na obed. Učila nás ho robiť ešte pani učiteľka na základnej škole :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 balíčka |
|
2 ks |
|
20-25 dg ( alebo diétny salám) |
|
1 balenie |
|
1 väčšia |
|
4 dcl (sladkokyslá s olejom) |
|
|
|
1,5 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme "al dente" v osolenej vriacej vode s trochou oleja. *Najlepšie sú podľa mňa trojfarebné mašličky - ja som použila penne, lebo som nemala nakúpené. Kým sa varia cestoviny , tak dáme rozpustiť maslo a na ňom popražíme do zmäknutia mexickú zeleninovú zmes. *zelenina môže byť samozrejme aj iná , podľa toho, čo komu chutí :-) - ja som použila maďarskú.
-
2
Šunku nakrájame na pásiky , cibuľu najemno nasekáme a natvrdo uvarené vajíčka postrúhame na veľkom strúhadle. *namiesto šunky sa môže dať tvrdý syr.
-
3
Cestoviny zlejeme - už neoplachujeme vodou, ešte teplé hneď zmiešame so šunkou, cibuľkou, popraženou zeleninou, zalejeme sladko-kyslou zálievkou s olejom (neviem presne množstvo, ja robím to podľa svojej chuti- do teplej vody som pridala kryštálový cukor, morskú soľ, ocot a olej ) a pridáme provensálske bylinky. Podľa potreby dosolíme. Môže sa podávať ešte teplé , aj studené :-)
Diskusia k receptu