Pečené morčacie stehná fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 13. novembra 2015
Pečené morčacie stehná (fotorecept)
Foto: babkamt

Rodinka si v poslednej dobe dá radšej morčacinu ako kuracinu.

90/ 20 minút
na 180/200 °C

Suroviny

2 ks
2 PL
250 ml
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Požiadala som syna, aby mi morku naporcoval. Prsia som naložila a stehná som upiekla.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som umyla.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som ho osušila, osolila. V kĺbikoch som ho narezala.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložila som ho do pekáča, pridala som 2 pl husacej masti. Podliala som ho vývarom z morčacích drobkov.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piekla som ich zakryté alobalom 1,5 hodiny.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som zvýšila teplotu na 220 stupňov a piekla som ich ešte 20 minút.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ich s petržlenovými zemiakmi a cviklou.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Mňam. Morčacie mäso je výborné, keď kúpim morku, rozporcujeme ju do mrazničky a už len vymýšľam čo z čoho uvarím.
K tomuto rcp i jedlu sú slová zbytočné, milá @babkamt ja by som sa radšej nechal pozvať k Tvojemu prestretému slovu a "koštoval, ľigal jak kačka nokerdľe a od slasti ochkajojkal", poto, Ti vybozkával obe pracovité ruky, slušne poďakoval a pomohol poumývať "graty" (sem tam popíjajúc orosenú trojku 12_ky z Plzně)! Jednoducho nádhera, snúbiaca sa s chuťou Tvojej domácej kuchyne. P. S.: a veľmi sa mi páči aj Tvoj smaltovaný pekáč, pravdepodobne ešte z čias slávnej to fiľakovskej série!
U nás, na Vianoce sme mali vždy len morku, možno aj preto, lebo nás bolo dosť a kačka či hus by nestačila. Vtedy sa ale morky tak nekupovali ako dnes a ja mám tiež v pláne na tieti Vianoce kúpiť morčacie mäso miesto obvyklej husy či kačice.
@sracz potešil si ma, že by si sa nechal pozvať k stolu. Bolo by aj to pivko a na privítanie niečo tvrdšie:-) A s riadmi si nemusíš robiť starosti, myčka ich umyje. Správne tipuješ. Ten pekáčik mám vyše 25 rokov. Často ho využívam a stále je ako nový. @mesiar50 ďakujem za tvoje hodnotenie. @evanaaa celú morku sme nemali viacej rokov. Raz sme kúpili od známej , ktorá doma chovala morky,veľkú morku. Boli sme si pre ňu. Janka nám uvarila kávu a zarozprávali sme sa. Domov sme prišli až večer. Manžel išiel na nočnú. Rozporcovanie zostalo na mne, aby som ju mohla dať do mrazničky. Bolo mi do plaču, lebo mi to nešlo. To nie je ako kura rozporcovať. Morka má chutné mäso. Z nej sa najedia viacerí. Ďakujem, že si sa ozvala.

Pridaj komentár k receptu: