Bravčová panenka na hrubom korení s cesnakovým dipom
Foto: andys
Niečo ľahšie na nedeľný obed.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme, potrieme olejom (používam oliol, slnečnicový olej so zložením podobným olivovému) a votrieme hrubo pomleté farebné korenie s hrubou soľou. Necháme v chlade odstáť aspoň dve hodiny.
- 2
Odstátu panenku v celku opekáme na malom množstve oleja zo všetkých strán asi 30-40 minút, podľa toho, ako ju máme radi prepečenú.
- 3
Pred podávaním si pripravíme dip - očistený cesnak prelisujeme do misky, jemne posolíme a vmiešame pochúťkovú smotanu. Panenku podávame s dipom, zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu