Bravčová panenka na hrubom korení s cesnakovým dipom

andys - fotkaandys, 27. februára 2011
Bravčová panenka na hrubom korení s cesnakovým dipom
Foto: andys

Niečo ľahšie na nedeľný obed.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600-700 g
 hrubé
 hrubá
 (oliol)
Dip:
250 g
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme, potrieme olejom (používam oliol, slnečnicový olej so zložením podobným olivovému) a votrieme hrubo pomleté farebné korenie s hrubou soľou. Necháme v chlade odstáť aspoň dve hodiny.

  2. 2

    Odstátu panenku v celku opekáme na malom množstve oleja zo všetkých strán asi 30-40 minút, podľa toho, ako ju máme radi prepečenú.

  3. 3

    Pred podávaním si pripravíme dip - očistený cesnak prelisujeme do misky, jemne posolíme a vmiešame pochúťkovú smotanu. Panenku podávame s dipom, zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

elekra
A určite to aj dobre chutilo! Dávam do KK
agora
panenku na akýkoľvek spôsob, veľmi dobré masko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia