
Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....

Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť...

Zelená fazuľka ako hríby
Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po...

Sicílske Arancini
Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....

Plnená bravčová panenka
Nakrájame panenku na plátky. Osolíme, okoreníme potrieme horčicov pokvapkáme sojovou omáčkou a dame na pár hodín do...

Zemiakové placky so syrom
Očistené surové zemiaky umyjeme a na jemno postrúhame spolu s cibuľou. Pridáme mlieko, preosiatu ...

Vídeňská roštěná
Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na velkou pánev s hodně...

Kučeravý kel na holandský spôsob
V mojom recepte s palmovym kelom bol spomenuty aj kuceravy kel. Recept som mala odfoteny uz...

Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

Cestoviny s paradajkovo-cesnakovou omáčkou
Receptov na rajčinové omáčky na cestoviny je veľmi veľa, ale toto je môj najobľúbenejší. Naučil...

Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...

Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka
-v miske zmiešame vajcia, sol a muku -podla počtu stravnikov prisposobime množstvo (toto je porcia tak pre 3-4...

Arabský chlieb plnený baklažánovo - zeleninovou zmesou
Mám rada ľahké zeleninové jedlá. Podobný recept som jedla na dovolenke v Kuwajte a...

Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...

Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...

Paprikáš z hlivy ustricovitej
Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista...

Cestoviny s tekvicou
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme...

Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...

Výborný losos na pare
Z lososa odstránime kožu. Filet z obidvoch strán trochu osolíme a okoreníme a vložíme do parného...

Lievance z gréckeho jogurtu
Veľa mojich receptíkov vzniká systémom pokus omyl, kým nenájdem TOP verziu...

Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou
Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch...

Hovädzie líčka
Na Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na...

Bravčové rebierka s medovou marinádou
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho...

Bravčovina na doplnenie kolagénu
Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....

Zemiakové placky
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ...

Hovädzia nožina s pečenou koreňovou zeleninou
… milovanie sa s jedlom. Poznáte ten blažený pocit, keď sa Vám v ústach rozplýva...

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...

Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...

Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....

Špaldové šišky
Mäkké a ľahučké ako pierko! Takéto fantastické môžu byť šišky aj zo špaldovej múky :-)