
Zemiakové omelety
Surové zemiaky a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske vyšľaháme vajcia a zmiešame ich s...

Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom
Svieže jarné jedlo, dusená ryba v ovocnej omáčke...

Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami
Recept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom som použila fajnové hľuzovkové...

Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú...

Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....

Špenátové palacinky s bryndzou a so slaninkou
Výborné slané palacinky s obľúbenou bryndzou a doplnené pečenou slaninkou určite obstoja ako perfektná večera alebo trebárs...

Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.

Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.

Tuňákové taštičky
Kysanou smetanu smícháme s olejem, přidáme vajíčko, sůl, cukr, prosátou hladkou mouku a...

Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

Žemľovkovka alias vianočkovka
aj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky...

Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....

Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom,...

Rýchla praženica
Cibuľu nakrájanú nadrobno urestujeme na tuku, pridáme nadrobno nasekané dobre umyté hríby a opečieme ich domäkka...

Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...

Grobská pečienka
Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky...

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...

Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

Pizza po mojom
Chlap mi dostal chut na pizzu tak som mu urobila radost :-) cesto som robila pomocou pekarne...