Dusená jahňacina
Dusená jahňacina

Kavurma fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. decembra 2017
Kavurma (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborné jahňacie mäso s paprikou a oreganom :-)

4-5
porcie

Suroviny

1,5 kg
2 ks
50 g
podľa potreby
podľa chuti
1 KL
podľa potreby (na podliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na toto strašne jednoduché, ale výborné jedlo potrebujeme jahňacie mäso. Ja som použila stehno, ktoré pokrájame na stredne veľké kocky. Ďalej 2 veľké špicaté, neštipľavé papriky, ktoré pokrájame na krúžky.

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšej panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme ho a zakryté pokrievkou necháme za občasného miešania dusiť celkom až do mäkka. Ono si zo začiatku pustí vlastnú šťavu, v čom sa dusí, ale neskôr, keď počas dusenia vyvrie, tak treba stále podliať vodu.Nikdy netreba nechať šťavu celkom vyvrieť, musí na spodku zostat trocha, aby udržiavalo mäso vždy vláčne :-) Keď je už mäso mäkké, pridáme papriku, maslo, oregano a podľa potreby ešte soľ. Premiešame a už len chvíľku s paprikou dodusíme. Hotovo :-)

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kavurma je výborné, veľmi oblúbené a aj na prípravu veľmi jednoduché jedlo :-) Môže sa jesť s chlebom, alebo celkom podľa chuti aj s inými prílohami :-) Prajem dobrú chuť!

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aj s ryžou je to výborné :-)

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Hmmm...a k tomu domáci chlebík;-)Mne by úplne stačil.Veľmi dobre si navarila.Hneď by som si dala.My dnes s mäskom máme pauzu.Halušky s tvarohom dnes hrali prím.No,ale trošku slaninky som prihodila:-D
Milá @Haji dakujem za milý komentík a prajem pekný večer :-) @Izabelka zvyknem robit aj bez papriky,čisto len s oreganom,ale to väčšinou len hovädzie.Mám tu nato aj recept.No tuto s jahňacím sa tá paprika velmi hodí,dá tam skvelú chuť :-) Milá @Jack ani my nemáme každý den mäso,no ale priznávam,ze zato je u nás dosť často na stole.Ale ved doma traja chlapi :-)) Keby som pred nich dala tvarohové halušky,by na mňa len kukali že čo to je! ;-))) že či som nemala čas variť !? :-)) No ale každá domácnost iný zvyk.Prajem pekný večer :-) @Monty dakujem,aj to skvelo chutí! :-)
@Marienka44 (29.12.2017 12:25)

No teraz je jahnacina akurat tak v mraznickach....ak budes trochu trpezliva a nezabudnes na tento recept,tak na jar(resp.okolo Velkej noci) bude jahnacina dostupna-priroda to zariadila tak,ze mlade sa rodia koncom zimy/zaciatkom jary,aby mali dost casu narast a zosilniet do dalsej.aj ja cakam na cerstvu jahnacinku aj kvoli tomuto receptu....pekny den vsetkym :-)
@Str účik my nemáme s jadierkami žiadny problém.Ako som už písala,nieje to štiplavá paprika :-) ale kto chce,si môže dať aj takú.Ja ked robím či už pečenú,grilovanú,alebo plnenú papriku,vždy zjeme celú papriku okrem stopky/stonky :-) čiže aj jadrovník.Ale komu vadí,si jednoducho pokrája papriku podla seba :-) @Farbuska @Marienka @Leaela dakujem vám za nahliadnutie a vase komentáre :-) @45678 podla mna kludne môžeš :-) možno sa niekomu info zíde. @Kuch árka ano viem :-) to bola tá z hovädzieho mäsa len s oreganom.Táto je tiež velmi chutná,tá paprika a oregano dá jahňacinke výbornú chuť ;-) Prajem všetkým pekný večer!
@Leaela (29.12.2017 14:00)

Slováci budú ešte veľa jarí čakať, kým sa dostanú k jahňacine. Všetka slovenská produkcia jahniat ide do Talianska na Veľkú noc a to čo sa sem tam objaví v istom hypermarkete je tak drahé, že si človek rozmyslí, či si si radšej za tie peniaze nekúpi lacnejšie mäso.
@Mathias (2.1.2018 16:11)

Neviem odkial si,nemas to uvedene v profile,ale tu u nas na horniakoch nieje problem zohnat na jar jahnacie,staci len trochu chciet a mas poriadne,priamo zo salasa.ja kupujem z Jasenia,aj vyrobky zo syra ked sa ovecky pasu.

Pridaj komentár k receptu: