Kavurma fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. decembra 2017 8:30
Ďalšie recepty »
Kavurma (fotorecept)Foto: cesminaz

Výborné jahňacie mäso s paprikou a oreganom :-)

4-5
porcie

Suroviny

1,5 kg
2 ks
50 g
podľa potreby
podľa chuti
1 KL
podľa potreby (na podliatie)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na toto strašne jednoduché, ale výborné jedlo potrebujeme jahňacie mäso. Ja som použila stehno, ktoré pokrájame na stredne veľké kocky. Ďalej 2 veľké špicaté, neštipľavé papriky, ktoré pokrájame na krúžky.

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšej panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme ho a zakryté pokrievkou necháme za občasného miešania dusiť celkom až do mäkka. Ono si zo začiatku pustí vlastnú šťavu, v čom sa dusí, ale neskôr, keď počas dusenia vyvrie, tak treba stále podliať vodu.Nikdy netreba nechať šťavu celkom vyvrieť, musí na spodku zostat trocha, aby udržiavalo mäso vždy vláčne :-) Keď je už mäso mäkké, pridáme papriku, maslo, oregano a podľa potreby ešte soľ. Premiešame a už len chvíľku s paprikou dodusíme. Hotovo :-)

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kavurma je výborné, veľmi oblúbené a aj na prípravu veľmi jednoduché jedlo :-) Môže sa jesť s chlebom, alebo celkom podľa chuti aj s inými prílohami :-) Prajem dobrú chuť!

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aj s ryžou je to výborné :-)

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist