Kavurma fotorecept
Foto: cesminaz
Výborné jahňacie mäso s paprikou a oreganom :-)
porcie
Postup
-
1
Na toto strašne jednoduché, ale výborné jedlo potrebujeme jahňacie mäso. Ja som použila stehno, ktoré pokrájame na stredne veľké kocky. Ďalej 2 veľké špicaté, neštipľavé papriky, ktoré pokrájame na krúžky.
-
2
Do hlbšej panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme ho a zakryté pokrievkou necháme za občasného miešania dusiť celkom až do mäkka. Ono si zo začiatku pustí vlastnú šťavu, v čom sa dusí, ale neskôr, keď počas dusenia vyvrie, tak treba stále podliať vodu.Nikdy netreba nechať šťavu celkom vyvrieť, musí na spodku zostat trocha, aby udržiavalo mäso vždy vláčne :-) Keď je už mäso mäkké, pridáme papriku, maslo, oregano a podľa potreby ešte soľ. Premiešame a už len chvíľku s paprikou dodusíme. Hotovo :-)
-
3
Kavurma je výborné, veľmi oblúbené a aj na prípravu veľmi jednoduché jedlo :-) Môže sa jesť s chlebom, alebo celkom podľa chuti aj s inými prílohami :-) Prajem dobrú chuť!
-
4
Aj s ryžou je to výborné :-)
Pekný večer.
Ty máš rád štipľavé, to by ti aspoň prefúklo trubky.
No teraz je jahnacina akurat tak v mraznickach....ak budes trochu trpezliva a nezabudnes na tento recept,tak na jar(resp.okolo Velkej noci) bude jahnacina dostupna-priroda to zariadila tak,ze mlade sa rodia koncom zimy/zaciatkom jary,aby mali dost casu narast a zosilniet do dalsej.aj ja cakam na cerstvu jahnacinku aj kvoli tomuto receptu....pekny den vsetkym :-)
zvierata.bazos.sk/?hledat=PREDAM+JAHNACINU&hlokalita=...
Slováci budú ešte veľa jarí čakať, kým sa dostanú k jahňacine. Všetka slovenská produkcia jahniat ide do Talianska na Veľkú noc a to čo sa sem tam objaví v istom hypermarkete je tak drahé, že si človek rozmyslí, či si si radšej za tie peniaze nekúpi lacnejšie mäso.
Neviem odkial si,nemas to uvedene v profile,ale tu u nas na horniakoch nieje problem zohnat na jar jahnacie,staci len trochu chciet a mas poriadne,priamo zo salasa.ja kupujem z Jasenia,aj vyrobky zo syra ked sa ovecky pasu.