Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom

lovemuffin - fotkalovemuffin, 30. júla 2014

Pre všetkých, ktorý ste už presladený koláčikmi, a radšej by ste si dali niečo zdravšie a bez výčitiek svedomia, prinášam tento super recept na Zobraziť celý popisPre všetkých, ktorý ste už presladený koláčikmi, a radšej by ste si dali niečo zdravšie a bez výčitiek svedomia, prinášam tento super recept na chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom. Je z knižky Zdravé fitness recepty, ktorá ma inšpirovala. Jasný dôkaz toho, že zdravé môže byť aj veľmi chutné.

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3/4 hrnček
1/2 hrnček (iná)
3 lyžice
3 lyžice
150 g
200 g
75 g
150 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky, múku, maslo, 3 lyžice mlieka a štipku soli mixujeme cca 3 minúty kým sa nám vypracuje cesto. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a dáme do nej cesto. Rukami ho roztlačíme po celej forme a navýšime na okrajoch, aby nám plnka nevytiekla. Cesto jemne popycháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo, a dáme ho predpiecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Brokolicu nakrájame na menšie kúsky a uvaríme, tuniaka zbavíme šťavy, syr nastrúhame. V miske si zmiešame mlieko, vajcia, syr, tuniaka s troškou soli a čierneho korenia. Vzniknutú plnku opatrne vylejeme na cesto a na vrch poukladáme brokolicu. Pečieme 30-40 minút na 200 stupňov.

Diskusia k receptu

notakja
Krasna fotka. Tuniaka mam rada, ale v quiche-i som ho este nemala.
ivav
zaujímavý recept, vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia