Foto: elixir
Jednoduché jedlo, inšpiroval ma recept z časopisu Eat Smarter!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
2 hrnček (vriaca) |
|
1/2 ČL |
|
|
|
3 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks (veľká) |
|
1 ks (menšia) |
|
10 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
12 ks (lístkov) |
|
3 ČL |
|
Postup
-
1
Kuskus zalejeme vodou, pridáme soľ a bylinkovú soľ a za občasného miešania varíme tak dlho, kým v hrnci neostane žiadna voda. Vmiešame maslo a prikryjeme.
- 2
Cesnak a šampiňóny ošúpeme, nakrájame na plátky. Cibuľu prerežeme na polovice, cuketu umyjeme, prerežeme na polovice po dĺžke a oboje následne pokrájame na polmesiačiky.
- 3
Rozohrejeme olej, dáme naň oprážať cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme aj cuketu a šampiňóny. Pridáme soľ, čierne korenie, poprášime na povrchu kari korením, premiešame a oprážame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 5 minút na miernom plameni.
- 4
Nakoniec dochutíme kajenským korením, limetkovou šťavou a bazalkou. Zmiešame s kuskusom a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
príjemné ľahké svieže jedlo.