Kuracie s omáčkou z medvedieho cesnaku

martintt7 - fotkamartintt7, 2. mája 2013
Kuracie s omáčkou z medvedieho cesnaku
Foto: martintt7

Varecha je moja veľmi obľúbená stránka z ktorej som načerpal už kopec dobrých receptov. Nepovažujem sa za kuchárskeho experta, ale varenie ma začína veľmi Zobraziť celý popisVarecha je moja veľmi obľúbená stránka z ktorej som načerpal už kopec dobrých receptov. Nepovažujem sa za kuchárskeho experta, ale varenie ma začína veľmi baviť. Aj preto som skúsil nahodiť sem dnešný môj výtvor. Mal som doma zvyšok medvedieho cesnaku tak ho bolo treba využiť a celkom sa to podarilo :)

Suroviny

1 ks
1 bal
1 ks
1 ks
500 g
3 ks
500 ml
200 ml
300 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu si očistíme a posekáme na drobné kúsky. Speníme na oleji a pridáme roztlačený cesnak. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a trochu ich osmahneme. Pridáme sójové rezance, ktoré sme pred tým 10min. prevarili aj s bujónom. Ďalej pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiony. Osolíme, okoreníme čiernym korením. Dochutíme to trochou sójovej a worchestrovej omáčky. Podlejeme to vývarom, čo nám zostal zo sójových rezancov. Na záver pridáme trochu červenej papriky a povaríme to cca 20min. Mäsko máme hotové a ideme na omáčku.

  2. 2

    Na oleji si pripravíme zásmažku z hladkej múky. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Umyjeme si medvedí cesnak a nadrobno nasekáme. Ja som napísal cca 300g, ale to je na každom koľko ho tam dá. Mám rád keď je ho riadne cítiť takže som tam dal viac. Pridáme to k mlieku a varíme za občasného miešania až kým nám to nezovrie. Pridáme sol a trošku cukru. Chvíľu povaríme a omáčka je hotová.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
je to pekne, ale ja ked pocujem soju, tak sa mi jezia vlasy :) takze urobim ale bez, ak sa nenahnevate :)
martintt7
Jasné. Nie každému vyhovuje sója a tento recept bude dobrý aj keď ju vynecháte. Kuracie rezne a šampióny v pohode postačia :)
radost
jedlo -láskou pripravené-s chuťou je zjedené...:-)určite to chutí..
u nás je to tak: moja mama-85r.má veľmi rada všetky druhy sojových nielen kociek..ja zasa nie..ked-tak len sojové bôby...takže hore bez...teda myslím v bode 1. :-)))
martintt7
tak ako som spomínal bude to dobré aj bez sóje, ale hlavne o čo mi išlo využit posledný medvedí cesnak a keď sa to skombinuje, tak je to veľmi chutné.
nonna
Ja mäso len tak 15%, čiže veľmi poriedko a občas, ale tento recepis sa mi páči, musí mať úžasnú chuť, takže si ho ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia