
Kuracie prsia v údenom cesnakovom bôčiku
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky, poprášime mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením,...

Vyprážana cuketa so sezamom
Tento receptík som varila 3. septembra a pridávam ho len dnes. Dúfam, že sa...

Kapustové lokše
Očistenú, nadrobno nakrájanú kapustu osolíme, pridáme múku, vločky a spracujeme cesto.

Pečienkové halušky s kapustou
Mala som chuť na kapustové halušky... Po ceste domov som sa zastavila u...

Zapekaná tekvica
Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku...

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Komerčný recept<br /> Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou...

Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...

Netradičné čučoriedkové guličky
Podarilo sa mi dostať k čučoriedkam a keďže sama sebe koláč piecť nebudem, napadlo mi, ...

Parená lekvárová knedľa s čokoládou
Parené buchty sú spájané so školskou jedálňou hlavne u mňa, pretože moja mamka kysnuté cesto za...

Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...

V rúre pečené palacinky na panvici
Rúru rozohrejeme na 220 °C. Vložíme do nej panvicu vhodnú na použitie v rúre.

Pečené zemiaky
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k mäsu.

Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....

Baklažán zapečený s pohánkou a tofu
Manžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som,...

Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...

Koláč Kulebjak - ruský, slaný
Tento vraj tradičný ruský slaný koláč som videla v nejakom časopise, tak som ho vyskúšala.

Palacinkový slaný koláč
v pondelok o 11-tej mi volal muž, že o 12-tej príde na obed aj zo zaťkom......

Placatý falafel s pestovým šalátom
Poznáte malé vyprážané guľôčky z cíceru či bôbu, nazývané falafel, podávané väčšinou v pite ?...

Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja
Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky...

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

Rýchle curry krevety
Ak ste fanúšikom morských plodov a ázijskej kuchyne tento recept Vás určite poteší. Samozrejme nie...

Špenátové cestoviny s tuniakom
Sú to výborné cestoviny s tuniakom. Tieto cestoviny používame väčšinou na sobotnú rýchlu večeru. Cestoviny...

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami
Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.

Zapekané palacinky z ovsenných vločiek s náplňou z bieleho a údeného tofu.
Zo včera mi zostali palacinky, ktoré som robila podľa receptu http://varecha. pravda. sk/recepty/palacinky-z-ovsenych-vlociek-plnene-kuracim-s/26091-recept. html, tak...

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...

Bravčová pyramída
Recept je môj. Vymyslela som si ho už dávnejšie, podľa obrázku, ktorý som našla v časopise, Život....

Čevabčiči z troch druhov mäsa
Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho. ale teraz som dostala chuť, lebo mám...

Pašticada s haluškami
Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.