Bravčové na hrášku so smotanou

izabella929 - fotkaizabella929, 28. novembra 2011

Jedlá cestovinové sú u nás veľmi obľúbené..

4
porcie
70 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
300 g
1 ks
2 strúčiky
 podľa potreby
podľa chuti
250 ml
1 lyžica
1 kávová lyžička
1 kocka
200 ml
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dám zovrieť vodu na cestoviny.Keď voda vrie, pridám soľ a vysypem do nej kolienka. Na oleji si opražím očistenú, pokrájanú cibuľu a cesnak. Ked je cibuľa osmažená pridám, k nej na kocky pokrájanú bravčovú krkovičku,miešam stále aby sa troška skamarátila s ciboľovým základom.Keď je mäsko orestované, pridám do neho červenú papriku, soľ a mleté korenie, následne podlejem asi 2 dc vodou. K mäsu pridám aj bujonovú kocku zeleninovú a nechám mäsko uvariť.Počas varenia, podlievam malým množstvom vody. Keď je mäsko hotové, pridám k nemu sterilizovaný hrášok a nechám spolu ešte povariť. Pripravím si smotanu, do ktorej zamiešam jednu lyžicu hladkej múky

  2. 2

    a všetko pridám k uvarenému mäsu.Podľa chuti ešte dochutím. Uvarené cestoviny vyberiem. Na tanier naložím cestoviny a na ne naberiem hotové mäsko na smotane a hrášku.

Diskusia k receptu

modrykamen
Ja by som to robil ako minútku, ako rýchly recept, bez varenia vo vode.
evanaaa
No, ako minútka sa mi to nezdá. Ale páči sa mi to, lenže bez smotany, tá by sa mi k hrášku nehodila, alebo možno, ak by som ochutnala.....
izabella929
evanaa, nám to chutilo...a keď robíš hráškový prívarok, čím ho zaleješ?
relaxx1
podľa mňa je hrasok a smotana fantastická kombinácia. plus cestoviny...skoro ako carbonara ☺
izabella929
@relaxx1 , ježkove oči, tak toto bolo už veľmi dávno...ešte vtedy som varila z domácich surovín, hrášku som mala na záhrade kopec, aj domáce mäsko bolo..teším sa, že sa ti recept páči..) vďaka za pripomenutie..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia