Foto: izabella929
Jedlá cestovinové sú u nás veľmi obľúbené..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
250 ml |
|
1 lyžica |
|
1 kávová lyžička |
|
1 kocka |
|
200 ml |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Do hrnca si dám zovrieť vodu na cestoviny.Keď voda vrie, pridám soľ a vysypem do nej kolienka. Na oleji si opražím očistenú, pokrájanú cibuľu a cesnak. Ked je cibuľa osmažená pridám, k nej na kocky pokrájanú bravčovú krkovičku,miešam stále aby sa troška skamarátila s ciboľovým základom.Keď je mäsko orestované, pridám do neho červenú papriku, soľ a mleté korenie, následne podlejem asi 2 dc vodou. K mäsu pridám aj bujonovú kocku zeleninovú a nechám mäsko uvariť.Počas varenia, podlievam malým množstvom vody. Keď je mäsko hotové, pridám k nemu sterilizovaný hrášok a nechám spolu ešte povariť. Pripravím si smotanu, do ktorej zamiešam jednu lyžicu hladkej múky
- 2
a všetko pridám k uvarenému mäsu.Podľa chuti ešte dochutím. Uvarené cestoviny vyberiem. Na tanier naložím cestoviny a na ne naberiem hotové mäsko na smotane a hrášku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu