Diviak na pive so slaninovým koláčom
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 10. decembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
20 g |
|
Koláč: | |
250 g |
|
20 g |
|
trocha |
|
40 ml |
|
150 ml |
|
štipka |
|
125 g |
|
štipka |
|
3 ks |
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Stehno z diviaka nakrájame, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky. Najskôr urestujeme cibuľu dozlata, pridáme mäso, soľ, koreniny a zeleninu. Všetko spolu restujeme, pridáme pretlak, cesnak a zalejeme čiernym pivom. Miešame, kým sa pivo nevyparí, potom zalejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou asi 2,5 hodiny. Nakoniec pridáme majorán a zahustíme múkou, ktorú zmiešame s vodou.
- 2
Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou. V strede urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zalejeme ho vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Nakoniec pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme chvíľu vykysnúť.
- 3
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a rascu. Potom pridáme soľ, chvíľu dusíme a zmes necháme vychladnúť. Do vymastenej formy na pečenie vložíme vyvaľkané cesto, ktoré zmiešame s urestovanou slaninkou, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Koláč podávame teplý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu