Diviak na pive so slaninovým koláčom

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 10. decembra 2015
Diviak na pive so slaninovým koláčom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
180-190 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
400 g
200 g
200 g
100 ml
100 g
200 ml
50 g
20 g
Koláč:
250 g
20 g
 trocha
40 ml
150 ml
 štipka
125 g
 štipka
3 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Stehno z diviaka nakrájame, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky. Najskôr urestujeme cibuľu dozlata, pridáme mäso, soľ, koreniny a zeleninu. Všetko spolu restujeme, pridáme pretlak, cesnak a zalejeme čiernym pivom. Miešame, kým sa pivo nevyparí, potom zalejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou asi 2,5 hodiny. Nakoniec pridáme majorán a zahustíme múkou, ktorú zmiešame s vodou.

  2. 2

    Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou. V strede urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zalejeme ho vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Nakoniec pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme chvíľu vykysnúť.

  3. 3

    Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a rascu. Potom pridáme soľ, chvíľu dusíme a zmes necháme vychladnúť. Do vymastenej formy na pečenie vložíme vyvaľkané cesto, ktoré zmiešame s urestovanou slaninkou, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Koláč podávame teplý.

Diskusia k receptu

annan
Ukladám do KK a v nedeľu vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia