
Sójové plátky na šampiňónoch
Sójové plátky uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali bujón a solčanku. Varíme cca...

Pečená paprika
Jednoduché jedlo, ktoré môže byť ako hlavné alebo ako príloha. Ja som ho dnes robila ako...

Rezeň z bravčovej pečene
Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby...

Šťavnaté kuracie prsia
... grilované kuracie prsia, ochutené morskou soľou a kvapkou olivového oleja, ako príloha bazalkové špecle...

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

Plnený camembert na 2 spôsoby
Syry prekrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme stred z obidvoch častí, opatrne aby sme neurobili dieru.

Teriyaki tofu so zelenou fazuľkou a sezamom
Čím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, ...

Zeleninové lasagne
Balíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma...

Penne s feniklom a mascarpone
Milujeme cestoviny na rôzne spôsoby. Paradajkové omáčky nás už trocha "omrzeli" a v horúcom počasí sa...

Zapekaná plnená cuketa
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali...

Tortilla plnená kuracím mäsom a hranolkami
Môj osvedčený recept na tortilly. Šalátový list, kuracie mäsko, zelenina a hranolky, dokonalý...

Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...

Zelená špargľa so slovenskou ryžou
Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha. pravda. sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept. html. Tak som si povedala, že...

Grilovaná pečienka s grilovanou zeleninou
Toto jedlo je hotové rýchlo. Jedávame ho len s chlebíkom, keď sme vonku a zeleninkou. Dnes som...

Sójové ragú so zeleninou a s hubami
Sójové kocky povaríme vo vývare 10 minút. Scedíme a z kociek vyžmýkame vodu.

Tekvicové gnocchi s parmezánom
Veľmi chutné, teplé jesenné jedlo z tekvice "Butternut" . Dužina má chuť po sladkých gaštanoch....

Zapekané zemiaky s cesnakom
Kto má rád zemiaky a cesnak, tak si na týchto zemiakoch určite pochutí. Zemiaky majú...

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke....

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...

Držky po florentínsky
Tak tento recept som minule zbadala v telke u kamaráta kde išli staré diely "S Italem v...

Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou...

Dvaja z jedného cesta - pizza a cibuľový koláč
Každý má svoj obľúbený recept na pizzové cesto, ja mám rada tento, lebo je hrnčekový,...

Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...

Variácia na švajčiarske rösti s cesnakom
Švajčiari považujú Rösti za svoje národné jedlo, ide o na hrubo nastrúhané zemiaky v surovom alebo...

Veľkonočná syrová plnka
Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od...

Karfiolové placky z ovsených vločiek
Recept na karfiolové placky som našla na internete, avšak upravila som si ho podľa seba...