Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemný knedlík z toustového chleba
Maso osolíme, posypeme trochou drceného kmínu (rasce) a dáme do pekáčku. Přidáme na větší kusy...
Rebierka na mede a sójovej omáčke
Zaujali ma recepty z pomalého hrnca a tak som si jeden pomalý hrniec kúpila. Neľutujem, ...
Zapečené cestoviny s mäsom
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso...
Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....
Zapečené koleno a pečená švábka na masti
Koleno uvaríme do mäkka s bobk. listom, korením a cibulou. Nakrájame. Môžete použit čerstve ale aj údené....
Tvarohové knedličky ako ich robím ja
Receptov na tieto knedličky je veľa, a aj tu ich je pár zverejnených, no...
Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/
Tak, ako som vám všetkým sľúbila, že vám ako vďaku za vaše krásne príspevky prinesiem...
Cestoviny s kuracím mäsom
Niekedy sa mi nechce dlho stáť pri sporáku . Tak si to trochu uľahčím a...
Kuřecí maso na smetaně a žemlový knedlík
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená prsa, osolíme a opepříme a po chvíli k...
Ťavie hrby
Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť....
Jemný jelení biftek (fotopostup)
Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj... delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice....
Cestoviny s cuketou a nivou
Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná...
Šalátový prívarok
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 l vody a povaríme...
Zapekaná hliva ustricová vegan
Toto mi prišlo na email. Vyskúšali sme a veľmi nám to chutilo. Tak som to...
Zemiakove placky s mäskom a pečienkou ala Ivka
Myslím , že tento recept poznajú všetci, ja ho robím takto... :-)
Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.
Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj...
Panenka s liškovou omáčkou
Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla...
Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené...
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke...
Luxusná žemľovka
Dnes som k paradajkovej polievke urobila ako druhý chod žemľovku, dávam tvaroh aj ovocie, navrch...
Rybacie fašírky so šalátom z červenej repy
Momentálne mám červeno repové obdobie, preto najprv bol šalát a potom som rozmýšľala čo k tomu......
Jókaiho fazuľová polievka s čipetkami
Túto polievku som sa naučila variť od svojej svokry, ktorá pochádza z obce neďaleko Senca...
Čínske rezance
Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P
Jablkovo-kakaový závin
Tento závin máme radi, z tejto dávky vyjdu tri. Je šťavnatý, kakaový a málo...
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Koláč z húb- Hubník (fofotecept)
Občas upečiem takýto nákyp z hríbov, mám mrazené aj sušené. Pochutnali sme si.