Tvarohové knedličky ako ich robím ja fotorecept
Receptov na tieto knedličky je veľa, a aj tu ich je pár zverejnených, no chcem ukázať ako ich robím ja.
porcií
Suroviny
| 400-500 g |
|
| 1 ks celé |
|
| 5 PL |
|
| 3 ks (2-dňové) |
|
| podľa chuti |
|
| 350 g |
|
| na namočenie pečiva |
|
| na dokončenie: | |
|
|
|
| na posypanie |
|
|
|
|
| alebo: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrozienka si namočíme do vody aby napuchli.
-
2
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
3
Rožky nakrájame na kolieska Polejeme trochou mlieka tak,aby sa rozmočili ak sme pridali veľa tak vyžmýkame a pridáme k nim tvaroh, vajce, cukor, hrozienka a dobre premiešame.
-
4
Krupicu pridáme podľa potreby a aký tvaroh sme použili.
-
5
Cesto má byť také aby sa z neho dali formovať guľky. Nie však veľmi pevné lebo krupica napuchne./ to je rada pre začínajúce kuchárky/
-
6
Cesto som nechala asi 15 minút postáť aby krupica napučala. Vyskúšam či je cesto na knedličky akurát...
-
7
Dáme si variť vodu a zatiaľ formujeme guľky ktoré obaľujeme v krupici. Mne vyšlo 35 ks.
-
8
Ked začne voda vrieť tvarohové guľky do nej postupne nahádžeme. Ja som to mala na dva krát. Hotové sú vtedy keď vyplávajú na povrch.
-
9
Uložíme na tanier, polejeme maslom a posypeme Grankom, alebo kakaom a cukrom- záleží na vašej chuti.
-
10
Takto vypadajú v reze . Dobrú chuť .









@stacy77777 ďakujem, @salinka aj s tým jahodovým pyré to bude dobré, @marianna76 skús neoľutuješ, @cica2 ďakujem, @ela77 môžeš ich aj plniť ak chceš, nič tým nepokazíš ale ten tvaroh a hrozienka tomu dávajú dostatok šťavnatosti. No samozrejme ak tam dáš jahodu bude to tiež fajnové. @mataliptak , @zdenkas nech sa podaria ,@izabella929 ďakujem