Hovädzie rebro s chrenovou omáčkou

radox1 - fotkaradox1, 23. augusta 2013
Hovädzie rebro s chrenovou omáčkou
Foto: radox1

Delikátny pokrm za nevela penazí.

4-6
porcie
30 minút
príprava
240 minút
na 150 °C

Suroviny

2 kg
2 ks
5 ks
2 ks
250 ml
150-200 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    Hov.rebrá vložíme do vriacej vody,pridáme soľ,cibule prekrojené na polky,nové a čierne korenie a vložíme prikryté do horúcej rúry nadstavenej na 150°,ktorú si 3 hodiny nevšímame.Po 3 hodinách vyberieme mäso z vývaru a pustíme sa do omáčky.

  2. 2

    Na masle opražíme hl.múku do mandlovej farby,zalejeme precedeným vývarom a dobre rozmiešame.(ked budete robit hocijakú omáčku,vždy urobte zápražku,nikdy nie zátrepku,po ktorej cítit pachuť múky),pridáme z vývaru uvarené cibule a povaríme asi 30 minút.odstavíme z plamena a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.vrátime hrniec naspät,pridáme čerstvý chren,cukor,smotanu, necháme ešte prevriet a znova premixujeme.Niekto má rád omáčku s kúsočkami chrenu,ja ju nakoniec precedím cez najjemnejsie sito,aby bola krásne hladká. Podávame s knedlou alebo zemiakmi. Nahradením chrenu koprom docielime omáčku koprovú,ale kopor až nakoniec a nevarit.

    Hovädzie rebro s chrenovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Odporučam varit rebrá vo väščom množstve,nakolko z vývaru čo zostal pripravíme hovädziu polievku,a čast mäsa podávame s chrenom a horčicou. Varením v rúre docielime makké mäso ako vata.

Diskusia k receptu

bozulka
Chrenovú omáčku som neznášala tuším do 50-tky,ale potom som bola na svadbe a tam bol jeden chod s touto omáčkou a už to bolo...bola podaná v správnu chvíľu...Hov.polievku som robievala len kvôli tomuto mäsku.
Ešte niečo...páčil sa výraz .zápražka do mandľovej farby...
Pre mňa nie každá omáčka je vhodná so zápražkou,ja tam cítim zase chuť zápražky a keď zátrepku prevaríš dostatočne, tak múku nebudeš cítiť.
radox1
muka sa da poprazit aj na sucho,mne prave vadi surova muka v jedle,preto nikdy nerozmiesavam muku v nejakej tekutine. aj po dokladnom prevareni citim inu chut jedla ako ked muku oprazim,respektivne ju uplne vynecham.

maja99
radox1 krasny recept, mam vsak otazku. Aky je rozdiel varit maso na sporaku vs vlozit do horucej rury? vopred dakujem
radox1
masá, ktore potrebuju dlhsiu tepelnu upravy preto robim v rure,lebo mam zarucene ze bude urcite makke z toho dovodu,ze teplo posobi zo vsetkych stran.takisto pripravujem aj slepaciu polievku.
kukulienka71
@radox1 , mala som hovädzie rebrá bez kosti, tak som postupovala podľa tohoto vyhliadnutého receptu s tým rozdielom, že som robila kôprovú omáčku. Musím napísať, že ten systém varenia/dusenia v rúre je neprekonateľný, mäso bolo ako masielko. Už budem robievať len takto, celý obed ma vyšiel veľmi lacno a fakt bol vynikajúci. Ďakujem pekne


jerica
Výborné, určite neostane len v šuplíku, neodmietla by som, zbožné to jedlo, pre nás :-)
radox1
tak to je super.tie fotky na blogu fotis sama,alebo ti vypomaha nejaky profik,lebo naozaj su vo vysokom leveli?
kukulienka71
@radox1 ,:-))), rozosmial si ma, ale ak to myslíš vážne, tak ďakujem. Všetko robím sama, aj ma občas mrzí, keď niektoré nevyznejú tak dobre, ako by mohli. Už som si vyhliadla Nikon D3200, už sa teším na ten level:-)
bestik36
Môže byt, len tie zelene trhance by som zamenil za striedmejšie a jednoduchšie skrášlenie výborného jedla... Ono menej je niekedy viac .- )
radox1
to je petrzlenova vnat,ktoru si bezne na taketo jedla davam,nakolko jej chut mi tam pasuje.v recepte uvedena nie je.
a ked uz vkladas nejaky link,tak ho uved aspon spravne.
ivan14
To vaření v troubě vyzkouším, nemůže býti špatné. Jinak jsem se docela rozveselil poznámkami, že je to jídlo za nemnoho peněz. :-) Taky bych někde chtěl dostat laciné hovězí, ale ne a ne ho v krámě potkat... :-)
radox1
kto má,pouzije pomaly hrniec,mne ho nahradza rura.na dlhsiu tepelnu uptavu ju vyuzivam neustale,vyhoda je ze nic nekontrolujes,neotvaras a mas 3 hodiny pokoj.
ivan14
Vyzkoušeno, odteď vařím hovězí polévku v troubě. Nemá to chybu! Vývar i maso sqělé.
mijaita
Krenova s hovezim masem, to je snova omacka, ktera me provazi cely zivot. Doma jsme varili vzdy jen s hovezim zebrem, ja v tom pokracuju. Varim stejne s tim rozdilem, ze nedávam cibuli, omačku dělám trochu hustší a knedlik zasadne houskovy. Nadherna prezentace!!!