Zapekané kolienka /fotorecept/
Zapekané kolienka máme radi najmä s údeninou a syrom. Je to rýchly obed i večera, ...
Teriyaki tofu so zelenou fazuľkou a sezamom
Čím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, ...
Vegan zeleninové karí
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám...
Kuracie s paradajkami
Receptík, do ktorého sa často a s radosťou pustím, lebo suroviny mám zväčša doma a...
Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom
Inšpiráciu som načerpala tu :-) len som si to trošku svojsky upravila.
Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...
Pomaly pečené bravčové chvosty
V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)
Zdravá pizza by me
Už nejakú dobu sa snažím viesť stravovanie mojej rodiny tým lepším smerom, a keďže moje deti...
Hráškovo-mrkvový prívarok
Tento prívarok je spomienkou na detské časy, keď v záhrade bolo hrášku a mrkvy dosť...
Podplamienok po našom
Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou...
Tekvicový prívarok s fašírkami bez lepku
Tekvica nám chutí v každom ročnom období. Či do polievky alebo pečená, jej rôzne odrody sa dajú využiť na desiatky spôsobov....
Segedínsky guláš podľa ČSN
Pozerala som si YT a ponúkol sa mi recept na segedínsky guláš, ktorý som sa chystala variť....
Etli yeşil fasulye - zelená fazuľka s mäsom
Je to vlastne niečo, ako guláš. len zo zelenej strukovej fazule. Je to velmi oblúbené turecké...
Ďábelské fazole
Přiznám se, že luštěniny v mém jídelníčku moc nejsou, ale vím, že jsou zdravé,...
Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....
Krémové zapečené zemiaky (vegan)
Nebojte sa toho množstva korenia - nejde o preklep :-). Táto dávka je akurát na normálny...
Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.
Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)
moje oblubene jedlo, ktorému som pri návšteve reštauracii v Zurichu malokedy odolal :-) tak som si vypytal...
Pappardelle so špenátom, slaninou a syrom Brie
Tento recept som pripravil z núdze. Keďže som varil iba pre seba tak som sa rozhodol...
Quiche s jarnou cibuľkou a šampiňónmi
V tomto recepte som pouzila cesto, ktore mi po upeceni trosku pripomenulo listkove. Je to...
Zabíjačkové zemiaky
Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....
Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.
Kuracie prsia na zelenine
Kuracie prsia môžem na všetky možné spôsoby a toto je jeden z nich.
Lasagne
Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min...
Dvaja z jedného cesta - pizza a cibuľový koláč
Každý má svoj obľúbený recept na pizzové cesto, ja mám rada tento, lebo je hrnčekový,...
Rezníky naopak
Toto jedlo je pre každého, koho už omrzeli klasické nedeľné rezne :) Naučila ma ich robiť moja...
Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou
Tento recept vznikol náhodou, keď som raz presolila cibuľu ako základ pod mäso a potrebovala som...
Cícerová polievka na sardínsky spôsob
Sardinia je moje najoblubenejsie miesto v Taliansku. Ludia su tu vrucni, pohostinni, jedlo vynikajuce....